vrijdag 22 maart 2013

Gevulde conchiglioni: easy & impressive #2

Goed, de klassieke conchiglioni hebben we al een paar keer gehad. Je weet wel, van die reusachtige pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta op een bedje van tomatensaus. Easy & impressive.

Het werd hoog tijd voor the next level.  Op zo'n moment is het ontzettend fijn dat je schoonmama je aanvoelt en je na een bezoekje wegstuurt met een mooie pompoen. Uit eigen bio-tuin, natuurlijk!



Want die pompoen brengt me naar the next level. Deze keer op het menu: conchiglioni met pompoen, ricotta en salie. Nog altijd easy & Impressive, al vraagt het een beetje tijd. Maar "geduld is een schone deugd" zei mijn lieve mams altijd, dus... Ik wil geen gejammer meer horen!

NODIG:
Voor zowat de halve straat
500 gram grote pastaschelpen, ook gekend als conchiglioni (te verkrijgen bij de Colruyt) 
400 gram tomaten in stukjes (blik)
één kleine pompoen (bel de schoonmama maar voor de exacte maat, of mij), geschild en in blokjes
1 teentje knoflook, geplet
Enkele blaadjes salie
Een flinke scheut droge witte wijn
een potje ricotta
pezo
handvol geraspte kaas
handvol rucola



DOEN
Breng voldoende water aan de kook en kook de pastaschelpen al dente. Koel af onder koud stromend water en zet aan de kant. 

Verhit ondertussen een scheut olijfolie en fruit daarin de knoflook. Let op dat die niet aanbrandt. Haal de knoflook uit de olie wanneer die laatste begint te geuren. 

Gaar de pompoenblokjes samen met de salie in de olijfolie. Blus met de scheut witte wijn. Smeer ondertussen de bodem van een ovenvaste schaal in met de tomatenblokjes. 

Doe de gare pompoenblokjes in een blender, samen met de ricotta. Mix tot een fijne puree. Vul de afgekoelde conchiglioni met de puree en plaats ze netjes in de ovenschaal met tomatensaus. 

Bestrooi met geraspte kaas en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. 

Haal uit de oven en verdeel er wat rucola over voor een frisse, notige toets. 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...