vrijdag 7 januari 2011

Uit de boekenkast van VTM-journalist Patrick Van Gompel: restaurantgidsen

Als je dit weekend eens iets anders wilt, dan het wekelijkse - psuedogastronomische - uitje naar de brasserie op de markt, dan wijst Patrick Van Gompel - journalist bij VTM - je de weg naar restaurantgidsen die je de weg wijzen naar lekkers.

Topadressen en -ervaringen mogen worden gedeeld. 


 * Een fatsoenlijk restaurant zoeken? De nieuwe Michelingidsen zijn weer uit. Er is een gids België/Luxemburg 2011 met hotels en restaurants en er is een gids Bib Gourmand Benelux 2011 met de 228 beste eetadressen voor minder dan 35 euro. Ik doe niet onnozel, je kan er uren over discussiëren maar één ding is een feit: de rode Michelingidsen zijn heilig in restaurantland, voor de restaurants zelf en voor de eters. Ze zijn dé referentie.


* Ook vermelden dat de nieuwe Michelin Nederland 2011 uit is. Met zeven nieuwe 1* restaurants. In deze gids staan ook nog de 100 beste restaurants met een menu onder de 35 euro.


* Ik ben ook dolgelukkig met de Knack restaurantgids België 2011-2012 (Roularta Books, 22,95) van Pieter Van Doveren en Jan Van Hemeledonck. De vorige gids leek wel een uitgave van een toeristische dienst en de kritiek was hard. Het siert de uitgever en de auteurs dat ze nu weer teruggrijpen naar de informatie waarover het moet gaan: de eigenheid en de kwaliteit van de restaurants. En echt heel handig: je kan de restaurants op verschillende manieren opzoeken.  Een beetje Bourgondiër heeft dit boek in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...