dinsdag 11 januari 2011

Iedereen köttbullar

De hectische werkweek - inclusief nieuwjaarskussen van die ene baardmans die je amper kent, maar die er zich toch zo om bekommert dat 2011 een nieuw fantastisch jaar voor je zal zijn en dat ook wil meedelen tussen de smakken door - zit er weer op. Dat mag gevierd worden. Elke reden voor een viering is immers goed.

Maar vergeet een reservatie bij het betere restaurant om daarop te klinken. Tenzij je natuurlijk de voorzienigheid hebt dat je élke week het einde van die hectische werkweek wilt vieren en dus ook bijvoorbeeld op vrijdag 20 mei 2011. Voorwaarde is dan dus wel dat je geduld hebt om je feestje te bouwen en te drinken op het einde van de week. Op vrijdagavond een tafel met gesteven linnengoed bemachtigen is zoals proberen een regering op poten te zetten in het communautair verdeelde België: zo goed als onbegonnen werk.
Ook de lagere gelederen van voedingsverstrekkende diensten zijn op zo'n dag als een vrijdag na een hectische werkweek moeilijk toegankelijk. Zo serveert het gewonere, vrijblijvendere Kosmopol werkelijk een heerlijke, verrassende en verse brasseriekeuken met een toefje extra... Ideaal om het weekend gemoedelijk te beginnen na zo'n drukke werkweek, maar dan moet je die week wel stoppen om een uur of 3 zodat je tegen etenstijd zeker een tafeltje hebt, brandende kaars incluis.

Het klinkt misschien vreemd, maar soms heb ik gewoon geen zin in een vier uur durende aperitief. Maar dan is er altijd nog .... de Ikea! Je kan er op zo'n vrijdag tot het gezegende uur van 21 u. terecht om alles te kopen wat een mens nièt nodig heeft en om af te sluiten met een maaltijd à l'aise. Niemand wil immers op zo'n vrije vrijdagavond na die hectische week nog echt de lange baan op en niemand denkt eraan dat het restaurant van dit woonwarenhuis een rustige plek is met de smakelijke Zweedse interpretatie van de brasseriekeuken: köttbullar zijn het nieuwe gehaktbroood, quoi! Rustig, modern interieur, vriendelijke bediening, eerlijke wijnen, drank en frietjes à volonté. Ah, weekend - rust.Tenzij .... in de kerstvakantie: "toch een leuk gezinsuitje zo naar de Ikea, en de kinderen kunnen er vrij spelen en ravotten, en het gaat er snel, en het is er lekker, en dan pikken we meteen ook die set ovenschotels op die zo leuk zijn maar die we eigenlijk niet nodig hebben". Ikea, een heksenketel op vrijdagavond na een drukke werkweek. Eveneens geen zekere optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...