dinsdag 18 januari 2011

Junk Night

Luxe went. Dus elke dag oesters is een no-go wil je ervan blijven genieten. Net zozeer dat het een grote don't is om elk apero-uurtje in te gaan met een glas klassieke Franse champagnebubbels in je hand. Er zijn alternatieven die het boeiend helpen houden. You know what I mean: je draagt toch evenmin elk trouwfeest of uitje diezelfde Valentino-outfit en killer shoes, je ploft niet telkens neer om je onder te dompelen in het verhaal van diezelfde filmtopper en je zit niet telkens on top hoe lekker het ook is bij je lover.

Dus na coq au vin, home made pasta en brood, lamskroon met kruidenkorst, coquilles, konijn uit de oven, het échte stoofvlees, vol-au-vent met zelf getrokken kippenbouillon enz. was het hòògtijd voor een junk night*. We zouden anders nog wennen aan hapjes-voorgerecht-hoofdgerecht-nagerecht-op-een-maandag. Te mijden. Afwisseling van spijs doet eten, én genieten.

Junk night dus. Dat vraagt om hamburgerbroodjes en/of sandwiches, verschillende soorten hamburgers zoals daar zijn lamsburgers, kippenburgers, rundsburgers. Dan toch ook nog de nodige vitaminen in de vorm van salade, tomaten, komkommer, paprika, eventueel gegrilde aubergine en courgetteschijfjes. Sauzen allerhande mogen zeker niet ontbreken. Hoe groter het assortiment, hoe groter de afwisseling, en hoe hoger het junk-gehalte. Verder is keukenrol echt wel aangewezen en zijn servietten uit den boze, veel te veel luxe. Het is junk! Een plofzetel en een goede film of tv-reeks maken het geheel compleet, want geen dinners en conversaties aan een mooi gedekte tafel met kaarslicht. Versta wel: in de afwerking, dus het te bekijken materiaal, is junk niet welkom. Geen Oh Oh Cherso, alstublieft, geen nietsnutten, geen brainless quatsch van die orde.

Als afsluiter een bad, gevuld met massa's badschuim (we doen verder gek) ... en de Culinaire Ambiance. Ik moet immers nog opzoeken hoe ik de bisque voor morgen moet maken en hoe lang de lamsbout traag in de oven moet garen.


* Het concept "Junk-night" is ingevoerd door en staat op naam van Miss Me. Voor copyright of tips: contacteer me.

2 opmerkingen:

  1. Maar allez! Rommelige hamburgers én Oh Oh Cherso, daar zou ik toch geen nee tegen (kunnen) zeggen!!! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nah! Contrasten doen the trick: rommelige burgers, eten in de zetel en dan The Killing. Top Gear mag ook nog. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...