woensdag 13 april 2016

FOOD: Healthy is funky-food is happy food

Een etentje zindert pas na als ook de muziek erbij klopt. "Ook", want het blijft natuurlijk nog wel altijd een ETENtje. 

Dat heeft Mich Baron, aka Miss Healthy is Funky, goed begrepen. Na een erg mooie en aanstekelijke Instagram feed bracht zij onlangs een ontzettend tof kookboek uit. Eentje waar je van gaat dansen.

Healthy is Funky... and tastefull!


Het boek is een bundeling van 100 gezonde recepten. Gerechten die klaar zijn binnen het halfuur en die ondanks hun eenvoud een ware smaakexplosie veroorzaken op je tong. Dat is op zich natuurlijk al supertof, maar wat het helemaal leuk maakt, is dat Mich elk gerecht voorzien heeft van een bijpassend funky, must play nummer.
Want een gezellig maal zindert pas na als ook de muziek erbij klopt. Mich haalde Discokikker STIJN erbij om wat tips te geven voor de volgende friends & family gatherings.


* Laat die fles wijn of bubbels maar lekker thuis voor een lazy Sunday afternoon en neem voor de gastheer/-vrouw je eigenste muziek in een playlist mee.

 * Of als jij die gastheer:-vrouw bent, vraag dan je gasten om wat van hun favoriete muziek mee te brengen. Dat kan via een playslist op iTunes of Spotify, maar evengoed via die lekkere vintage LP. Weet je meteen ook waarover te praten.

* Als je rustig wilt beginnen met deze tips, is jazz een aanrader. Ga voor veel pianomuziek en probeer de felle koperblazers aanvankelijk wat te mijden: die kunnen nogal enerverend zijn. En je wilt geen gespannen eetgasten aan je tafel.

* Net zoals je je menu en bereidingen voorbereidt, kun je ook een mise-en-place doen van je muziek. Bereid de begeleidende tunes voor en denk na over de opbouw. Een nagerecht of de koffie après mogen al wat meer pit hebben dan het voorgerecht.

* Je kruidt je eten. Kruid ook je muziek.

* Er is weinig fijner dan een etentje met loved ones waarbij je zonder melig gedoe tot dat filosofisch niveau geraakt. Muziek met zang kan dan niet zo welkom zijn. Ga daarvoor eens op zoek naar instrumentale versies van favoriete nummers.

* Of, zet eens een natuurplaat op. Walvisgeluiden, het geluid van de oceaan of fluitende vogels... Er is een reden voor dat je dit hoort in 80 % van de welzijnscentra.

Bovenal, enjoy!
        

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...