donderdag 7 april 2016

FOOD: Frisse linguine met krab en venkel

Knoflook, citroen en bladpeterselie. Mijn Heilige Drievuldigheid. Doe er ook nog eens peperoncini bij en je hebt een zaligmakend kwartet, want fris, zuur en toch een beetje pittig.

Het is een gezelschap dat erg goed werkt met allerlei zeebeesten en vis. Hip hoi voor een mooi stukje kabeljauw of een stel rozige scampi's, maar chiquer wordt het toch met krabvlees. 

Vers is natuurlijk de max. Mijn aanvoer daarvan is echter beperkt, dus ga ik voor de versie uit blik. Echte krab, géén surimi. Er is een groot verschil: niet alleen in de prijs (auch), maar zeker ook qua smaak.

Deze pasta is een verwennertje. Maar wel een gemakkelijk verwennertje dat in een wip en een flik klaar is.

 

NODIG
Voor 4 personen

450 gram (spelt)linguine
2 blikjes krabvlees 
1 à 2 teentjes knoflook, geperst
1 tl peperoncini
0,5 bussel platte peterselie, fijngehakt
Zeste en sap van 1 (bio)citroen
1 kleine venkel, in stukjes gesneden
(eventueel) 200 gram sluimererwten
Olijfolie met citroen (te vinden bij Dille & Kamille, en eerlijk waar onmisbaar)


DOEN

Breng het water voor de pasta aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een ruime pan een royale scheut olijfolie. Fruit hierin de knoflook, peperoncini en de zeste van de citroen. Doe het citroensap erbij.

Stoof de venkel gaar en voeg de sluimererwten en het krabvlees toe. Laat enkele minuten mee bakken.

Strooi de platte peterselie enkele minuten voor het einde over de pan. Kruid met peper en zout naar smaak.

Meng in een grote serveerschaal de pasta met de krab en venkel. Besprenkel met citroen-olijfolie.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...