zondag 2 december 2012

Count your Blessings #1 - A cup of Tea

De winter - hoewel officieel nog niet aan de gang - heeft me al aardig bij mijn lurven. Mijn hele lichaam schreeuwt om een soort grot, met veel warm hooi, droge bladeren en een kampvuur en vooral weinig activiteit. Jep, de beer in mij lijkt naar boven te komen: ik sta in winterslaapmodus. Verschrikkelijk vervelend, omdat ik daardoor alleen al zowat mijn wekelijkse Count Your Blessings-Blogsafspraak was vergeten. 

Nochtans, ik mag ze tellen... en koesteren, dat kleine Grote geluk. Terwijl de week naar het einde toe behoorlijk intens, verdrietig en ongelukkig was, dan zijn er toch die kleine momenten die een mens erdoor sleuren, op weg zetten, z'n mondhoeken omhoog doen krullen, al is het in gedachten en niet zichtbaar. 


Eerder deze week was mijn pakketje van de ontzettend leuke webshop van Mme Charlotte toegekomen. Lang heeft de lieve dame mijn geduld niet op de proef gesteld, want enkele dagen na de finale muisklik op haar website stond het al voor mijn deur. Met daarin niet alleen verrukkelijke bouillon van paddenstoelen  - toppertje dit seizoen - maar ook dit ontzettend schattige, eigenzinnige, fijne, goudkleurige theepotje. 

Mijn moeder bracht me tijdens de studerende uurtjes vaak een gelijkaardig potje, zilverkleurig, afkomstig uit Australië. Als ze daarmee opdook, zag ik het in de lucht flikkeren "Gezelligheid!!". Toen ik uiteindelijk het warme, ouderlijke nest verliet en op zoek ging naar mijn potje gezelligheid, kwam ik telkens teleurgesteld thuis. Tot nu! 

Mooie, ouderwetse kop erbij, fijne thee erin en een Moment de Joie is geboren! Het zit 'em echt in de kleine dingetjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...