maandag 19 december 2011

Machtig chocoladeboek van Anne Deblois!

't Heeft de juiste hoeveelheid roze. En dan net in die ene prachtige tint! Bovendien gaat het dan nog eens over chocolade. Bestaat er dan vandaag een mooier en aantrekkelijker kookboek dan dat van Annes Lekkerste Chocoladerecepten? Nope, ik vrees van niet. Ik ben verkocht.



Het lijkt geen klepper te zijn en toch bevat het een dikke 70 van de allerbeste chocoladerecepten. En ja, Anne Deblois is Franse, terwijl chocolade een Belgische trots is, maar Anne is zowat de bekendste chocoladespecialiste bij onze zuiderburen. Ik zette mijn chauvinisme dus vlotjes opzij... Om plaats te maken voor gretige nieuwsgierigheid. 


 Hoe kan het ook anders dan dat het boek opent met een recept voor Moelleux, gevolgd door de topper onder de klassiekers: de chocoladecake. Poepsimpel, maar oh zo lekker en goud waard! Maar wat volgt, is een onweerstaanbaar festijn, zelfs de niet-chocoladeliefhebber zal niet kunnen weerstaan. Een teaser: cookies met espelletepeper en stukjes chocolade, krokante truffels met fondant hart, roomsoezen gevuld met ganache van passievruchten, rotsjes van praliné feuilleté, chocoladetablet met verse basilicum, madeleines met citroenschil en chocolade enzovoorts, enzovoorts. 


Wat helemaal geweldig is: Anne doet het er allemaal heel gemakkelijk uitzien. Ik krijg direct zin om elke dag van dit resterende jaar een van haar toffe recepten uit te proberen. Faalangst, wie spreekt er nog over? De prachtige foto's - met een toets roze - zit daar zeker ook voor iets tussen. Dit boek wordt een favoriet! Bij jou ook? 


Annes Lekkerste Chocoladerecepten, Anne Deblois, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, € 24,95


CAKE MET CACAO EN STUKJES CHOCOLADE
Voor 4 personen

150 gram bloem
180 gram gezouten boter
120 gram chocoladecallets
90 gram witte suiker
35 gram cacaopoeder
3 eieren
5 gram droge gist
Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de bloem, de suiker, de gist en het cacaopoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden. 

Laat de boter smelten en laat dan wat afkoelen op kamertemperatuur. Klop de eieren los en doe er de lauwe boter bij. Giet het mengsel in één keer in de kom met bloem en meng tot een glad deeg. 
Roer er de chocoladecallets onder. Giet in een ingevette cakevorm en bak 30 minuten in de oven.

2 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...