donderdag 22 december 2011

Delen met prachtig design

Ik stond met lucifers en kaarsen in mijn hand toen de bel ging: stond daar een van onze lieve buurjuffrouwen met een Serax-tas in de hand. "Een levering voor jou", zei ze en ze overhandigde me de zwarte papieren zak. Erin: een wit vierkant pakje met een knalrode strik rond. Daarin: een witte doos met een blauw logo "Sastrugi - Wout Bru - by Nedda El-Asmar". Erin: twee prachtige op het eerste zicht ogenschijnlijk heel sobere witte borden. 

Sastrugi is het wondermooie fenomeen uit het Hoge Noorden waarbij de poolwind het sneeuwlandschap doorgroeft en tekent. Voor ontwerpster Nedda El-Asmar het uitgangspunt voor Bru's borden. Mijn oog had het al gezien: dit is een sober, maar krachtig en prachtig design. Geen ordinair wit bord. Neen, er spelen zich dingen af in het bord die je aandacht meer dan waard zijn. En dan heb ik het over meer dan het eten dat erop komt te leggen.

En om nu we toch over dat eten spreken. Ik kreeg dit bord aan om te doen waarvoor het dient. NEEEEE! Dat is niet enkel voeding presenteren, hoe verfijnd ook. Dat is om te delen, te genieten, te houden van. Dus ik wachtte niet tot kerstavond om deze pareltjes te gebruiken. 

Ook op een ordinaire weekdag kan je delen, genieten, houden van. Dus begon de avond met het bekampen van stresspijnen, griepgevoelens en vermoeidheid. Juist, gezellig met zijn twee gingen we voor een aperitiefmoment in bad, met massa's schuim, veel kaarsen (cfr. de kaarsen en lucifers), lekkere bubbels en gezonde schnabbels. Kan een mens nog meer delen? 

Toch, zo blijkt. Daarna volgde dan het vlees der Vlaemsche vlezekes: varkenskotelet. Op een prachtig design van een bord. Ja, om te delen. Wat maakt het uit wat erop komt. Al is het hutsepot. Tafel werd gedekt met meer mooi servies, kaarsen en leuke servietten. We deelden, genoten en aten smakelijk van varkenskotelet gemarineerd in olijfolie, citroensap, rozemarijn, tijm en look... Met gestoofd witlof, sluimerewten en met grof zeezout bestrooide, gebakken aardappelblokjes.

Neen, niet de keuken van Wout Bru, maar wel af en toe onze keuken. En ons moment om te delen.  

In de reeks van Nedda El-Asmar voor Wout Bru zijn 4 formaten platte borden, 4 formaten diepe borden en kleine en grote koffiekopjes te verkrijgen. Serax bracht ook een reeks unieke ontwerpen uit van o.a. Peter Goossens en Michel Bra. Deze speciaal ontworpen reeks is te verkrijgen bij de betere kookwinkels. 

2 opmerkingen:

  1. Geen fan van Peter Goossens. Wél van die borden en wat er bij jou opkomt! Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje! Op naar een jaar met meer lekkers op toffe borden!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...