dinsdag 15 september 2015

FOOD: Herfstige pompoen- en paddenstoelenlasagne

Een prelude van de herfst. Zonder foto's omdat het te heerlijk rook, de honger (en vooral de goesting) te groot was en het gezelschap aan de tafel te gezellig. Je m'excuse, maar ik denk dat het dan wel gepardonneerd kan worden, dat gebrek aan beeld. 

 NODIG
(voor 6 personen)

Een halfdoosje (spelt)lasagne
Ong. 1 liter bechamelsaus
Een halve pompoen, in blokjes gesneden
1 bakje paddenstoelen naar keuze, in stukjes gesneden
Een handvol verse salie, gescheurd
1 teentje knoflook, geperst
Snuf nootmuskaat
1 el tijm, vers of gedroogd
Peper en zout uit de molen
400 gram geraspte mozzarella


DOEN

Snijd de paddenstoelen en pompoen in stukjes. Bak ze apart aan in een scheut hete olijfolie. Voeg een teentje geperste knoflook en de tijm toe aan de paddenstoelen. Kruid de pompoenblokjes met peper en zout.

Maak de bechamelsaus.

Giet de tomatenpassata op de bodem van een ovenvaste schotel. Verdeel hierin de gescheurde salieblaadjes en bedek met een laag pastavellen.

Verdeel hierover de pompoenblokjes. Bedek met een laag bechamelsaus en een laag pastavellen. Maak een laag met de paddenstoelen en bedek opnieuw met pastavellen. Eindig met een nieuwe laag pompoenblokjes en een dikke laag bechamelsaus.

Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en strooi er de geraspte mozzarella overheen. Bak in een voorverwarmde oven op 190°C, ongeveer 40 minuten.


LEKKER MET:
Moet ik echt nog zeggen? Kaarsen, een glaasje rode wijn en je liefsten bij aan tafel! 

 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...