maandag 15 september 2014

FOOD: Linguine met krab, tomaatjes en peperoncini

Dit recept is té goed om niet met jullie te delen. Het is zo ontzettend eenvoudig, maar tegelijk waanzinnig lekker. Natuurlijk voor een stuk te wijten aan de "Heilige Viervuldigheid" van knoflook, bladpeterselie, pepertjes en citroen.

't Is meteen ook het ideale gerecht voor een zonnige nazomerdag. Ik heb het van Sofie Dahl en de kleindochter-van heeft het op haar beurt van het River Café in London.


NODIG
Voor 2 personen
Een bakje kerstomaatjes, gehalveerd
zeezout
1 teentje knoflook, geperst
1 flinke strooi peperoncini (= gedroogde Spaanse peper in vlokjes)
3 el goede olijfolie
Zeste van 2 citroenen
Sap van 1 citroen
170 gram gekookt krabvlees (ik gebruikte King Crab uit blik)
180 gram linguine
Een handvol bladpeterselie, grof gehakt

DOEN
 Doe de halve kerstomaatjes in een kom. Strooi er een beetje zeezout over. Stamp of pers de knoflook en doe bij de tomaatjes. Voeg ook de peperoncini, de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap toe. 

Meng goed. Doe er nu het krabvlees bij en hussel alles goed door elkaar. 

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
 Laat de pasta uitlekken en schep er het tomaten-krabmengsel op. Strooi er de peterselie over en serveer.

*



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...