zaterdag 25 oktober 2014

FOOD: Killer-quinoagerecht met pompoen en noten!

De herfst dat is pompoen op het bord. Nu is er weinig spannend aan een derde keer pompoensoep, zelfs als je ze pimped met geroosterde komijn of een pittig kaasje zoals gorgonzola. Enter, de killer-formatie pompoen-pastinaak-noten-salie! 

Pastinaak geeft het gerecht pit, salie en pompoen zijn al jaren dikke vrienden omdat de zoete pompoen de kruidigheid wel kan gebruiken en de noten (varieer gerust: pijnboompitten, walnoten, hazelnoten ...) regelen een stoere dosis aardse smaak. 

Ik combineerde de (geroosterde) ingrediënten (behalve de salie) met quinoa en mengde er een fikse lepel "Boursin met 3 noten" onder om het herfstig en kruidig karakter te onderstrepen. Maar speel er eens mee in de keuken en vergeet niet jouw creatie hier te delen

Herfst-toppers: pompoen, pastinaak, wortel, salie en pijnboompitten!

NODIG
Voor 4 personen
Een theemok quinoa
1 buoillonblokje naar keuze
1/2e pompoen (klein), geschild, zaadjes verwijderd en in grove blokjes
2 pastinaken, geschild en in grove blokjes
2 grote wortelen, geschild en in grove blokjes
Een handvol blaadjes salie
Een handvol pijnboompitten, geroosterd
1/2e potje Boursin met noten (te krijgen bij onder meer Colruyt)


DOEN
Verwarm de oven voor op 200°C à 220°C.

Verdeel de groentestukjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en grill tot er een bruin randje verschijnt op de meeste stukjes (toch zo'n 20 minuten of langer). Hussel ze af en toe door elkaar.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in bouillon (of water met een bouillonblokje). 

Rooster ondertussen de pijnboompitten.

Meng in een schaal de groenten met de quinoa en de Boursin met noten. De Boursin zal een beetje smelten door de warmte van de quinoa en de groenten.

Strooi er de salie en de pijnboompitten over.


2 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...