Ik ben echt dol op vers, krokant, wollig, geurend, donker brood. Echter, sinds de term "broodbuik" ook in ons landje gemeengoed is geworden, ga ik bewuster om met de hoeveelheid van dat lekkers die ik in mijn mond stop. Direct gevolg is dat ik het nu regelmatig 's ochtends met havermout, muesli, granola en consoorten moet doen.
Dat maakt me niet altijd instant blij. Ik vind het iets te "zoet", met dat fruit dat ik erbij doe om het geheel wat interessanter te maken. Doe ik niet aan pimpin', dan vind ik de smaak wat eenzijdig. Op de langere duur word ik meestal wel gelukkig met mijn ontbijtkeuze omdat het me zonder knagend hongergevoel doorheen de voormiddag loodst. Tegelijk voel ik me de hele ochtend veel "lichter".
Maar toch, soms wil ik gewoon instant vrolijkheid. En geen muesli. Dat vond ik in mijn Knäckebröd met witlofsalade en haring. Het katapulteerde me meteen ook terug naar zalige Scandineuvische vakantieherinneringen. Meer moet dat soms niet zijn om de ochtend gevleugeld te kunnen starten.
NODIG
Knäckebröd of (glutenvrije) kastanjecrackers
2 stronkjes witlof, fijn gesneden
1 potje magere yoghurt
2 tl mosterd
peper
zout
1 potje opgelegde haring
DOEN
Meng het witlof met de yoghurt en de mosterd. Kruid met peper en zout.
Beleg een cracker met het witlofmengsel en werk af met enkele stukjes haring.
eat what you feelyou need and you will never bleed but enyoing just what you need
BeantwoordenVerwijderen:-)
BeantwoordenVerwijderen