donderdag 29 mei 2014

Meet & greet met Chantal Thomass

Beha's verbranden, ik vind dat doodzonde! Of zoals miss Von Teese het stelt: "Lingerie is not about seducing men, it's about embracing womanhood". Ik sluit mijn vrouwelijkheid veelal enthousiast en volledig doodknuffelend in mijn armen met streepjes stof en kant van Chantal Thomass. De Parijse met herkenbare zwartharige bob-coiffure brengt al sinds 1976 verleidelijke, kokette, retro-chique, humoristische, sensuele lingerie tot in de ondergoedlade. Sensueel + humoristisch, dat is nog wat anders dan vulgair, remember. Sensueel + humoristisch, dat is Boudoir.


Zo'n 38 jaar na haar eerste lingeriecollectie en zo'n dikke 10 jaar na verliefd te worden op mijn eerste "Chantal Thomass" ontmoette ik de lingerieontwerpster in levenden lijve. In eerste instantie, wanneer ze binnenkomt bij lingeriewinkel Carissima, komt Mme Thomass een beetje iel en zelfs wat schuchter over, maar al snel beent ze vastberaden richting haar Parijse kunst om glimlachend te monsteren welke setjes Véronique en haar dochter in hun aanbod hebben opgenomen. Naar verluidt het breedste (en dus leukste) aanbod van Chantal Thomass-broderie in ons land. 


Om vervolgens, met een guitige glimlach en sprankelende ogen, inspecterend verder te gaan en het ondergoed van concurrerende merken nauwkeurig te bekijken. Ook mooi, me dunkt, zeker als je je essentials bij Carissima kiest, maar niet altijd zo lollig en féminin als iets van Chantal Thomass.

"Elk seizoen kies ik een thema waarrond ik werk: de ene keer is dat het circus, nu gaat het over La Vierge Sage & La Vierge Folle. Je zult zien dat een aantal pasvormen telkens terugkomen, maar dan in nieuwe stoffen, met andere details ... Echter, meestal ontwerp ik ook één tot enkele helemaal nieuwe beha's en broekjes. En hoewel lingerie een übervrouwelijk product is, speel ik heel graag met het man-vrouwgegeven." vertelt de ontwerpster die je steevast in zwart pak en das mét rode lippen zult zien, en daarmee zelf een uithangbord is van dat spel. "Denk maar aan de beha's met een soort kraagje of de beha/het bovenstuk dat veel weg heeft van een blouse", gaat ze verder. "Ik ben nog altijd nauw betrokken bij het ontwerpproces: ik teken mijn ideeën uit en daarmee stap ik dan naar mijn assistenten. Samen bespreken we wat kan, wat ik echt niet wil, wat ik zeker wil enzovoort. Ik schaaf de ontwerpen bij en laat ze daarna bij hen. Zij werken mijn ideeën en tekeningen dan verder uit tot de lingerie die hier in de rekken hangt." Dat de Parisienne gevoel voor humor heeft, staat vast: er is het man-vs-vrouw-aspect, ze durft de poserende modellen bij een shoot ook een zwarte bob aan te meten of te maquilleren met grote, clowneske ogen en is niet bang van een beeld dat neigt naar edgy en lief tegelijk. Geen dromerig voor zich uit starende madammen, wel vrouwen die plezier hebben, genieten en lachen: het leven met een knipoog, in prachtige, vrolijke, sensuele lingerie. Een geweldige visie om de dag (en jezelf) mee te beginnen en aan te kleden, quoi. Helemaal wanneer Chantal Thomass soi-même enthousiast "Mais, c'est parfait. Parfait!" uitroept wanneer je in een van haar creaties het pashok uitstapt.

Carissima
Vital Decosterstraat 4
3000 Leuven
016 20 61 20

2 opmerkingen:

  1. Leuk artikel.. Nu moet ik direct naar de lingeriewinkel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook meteen de daad bij het woord gevoegd en heb me een supermooi nude setje uit de laatste collectie gekocht!! Geweldig.

    Wat wordt het bij jou?

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...