zondag 10 februari 2013

Winterse smaakbom

Zo ontzettend lekker en zo gemakkelijk, deze jagerstoofpot van Smartmat! Zelfs het bezoek à l'improviste (dat trouwens al het buikje rond had gegeten voordat het kwam) smikkelde nog gezellig mee. 
Glaasje Italiaans rood erbij en een ontzettend plezante, lekkere avond was een feit. 

*

ZELF DOEN
Kook Bulgur. 

Versnipper een grote ui, snij twee wortelen en een pastinaak (of voor wie helemaal mee is met de vergeten groenten, de peterseliewortel) in blokjes. 

Bak 250 gram wildgehakt in een pan met boter aan. Zet het gehakt even opzij op een bord. 

Smelt opnieuw een klontje boter in de pan. Stoof de ui, voeg de wortelen, de pastinaak en het gehakt toe. Blus met een glas rode wijn. Breng verder op smaak met 1 teentje knoflook (geperst), bouillon, 2 el tomatenpuree, wat tijm, een snuifje zout en zwarte peper. 

Laat alles ongeveer een kwartiertje sudderen. 

Halveer een handvol kerstomaatjes. Doe ze samen met 1,5 dl Griekse yoghurt bij de stoofpot en laat nog 1 minuutje pruttelen. 

Recept: Smartmat  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...