vrijdag 15 februari 2013

When in Kortrijk, visit these two!

Il mio Amore en ik trokken laatst 121 km westwaarts, richting hinderaaahghter. Inderdaad, de wereld speelt zich niet meer alleen af op het Facebookscherm of aan je voordeur, ook in het Verre West-Vlaanderen valt er vanalles te beleven. Vreemd dat ik er nog nooit eerder was geraakt. 

Fijne vrienden die dat ook vonden - dat de scène van het leven zich onder andere ook hinderaaahghter bevindt - en daarom afgelopen zomer van Leuven naar Harelbeke verhuisden, wilden l'Amore en mij dat "vanalles" wel eens laten zien. 

Dat het een ontzettend gezellige en leuke dag werd, staat buiten kijf. Veel boeiends, veel moois, veel lekkers. En deze twee fijne adresjes nestelden zich als vanzelf in mijn moet-ik-onthouden-adreslijstje...

deDingen
Budastraat 12
Kortrijk
Op het hippe Buda-eilandje. Oergezellig ingericht met tweedehandsspullen. Sterke vintage-uitstraling. Het een en ander uit het interieur is trouwens door ruilhandel te verkrijgen. No nonsense en sympathieke ontvangst. Fijne bieren, lekkere wijn. De eerste check-in met Foursquare wordt beloond met een gratis drankje!


't Fonteintje
Handboogstraat 12
Kortrijk
Dit is een eetplekje zoals ik ze graag heb: authentiek, familiezaak, basic, maar sùperlekker! Verse producten, beperkte kaart en spotgoedkoop. Moeder en dochter met een sympathieke West-Vlaamse tongval en bijhorende gastvrijheid houden de boel draaiende. Mama doet de keuken en bereidt vooral verrukkelijke verse pasta's, de dochter staat achter de bar. Want vooraan kan je gewoon wat drinken in de bruine kroeg, in het achterste plaatsje schuif je precies bij de familie gewoon aan, aan gezellige houten tafels met roodgeblokt tafellaken. Facebook, Twitter en Foursquare zijn hier ver weg en dat doet wel eens erg veel deugd. Het naamkaartje komt dan ook gewoon op een bierviltje. Dat gaat gekoesterd worden!


1 opmerking:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...