donderdag 7 februari 2013

Echt. Italiaans. Intens. Espresso. Op het werk

Je moet weten, ik vind mezelf dikwijls één brok menselijk begrip. Ik zou zelfs overwegen mezelf een Lifetime Achievement Award Begrip toe te kennen. Toen ik naar het hoofd geslingerd kreeg dat ik een stomme trut was, volgens de roeper althans, begreep ik dat. Ik kon er ook nog wel inkomen dat (ex-)vriendin B. me door het slijk haalde toen ik besliste haar zogenaamd goed bedoelde levensadvies niet op te volgen. En toen een van mijn deadlines plots een maand werd vervroegd en ze me daar pas een week op voorhand van op de hoogte brachten, kon ik ook dat nog wel begrijpen.

Mijn koffiehoekje @work
Wat ik maar niet kan begrijpen - en dat is dan toch al heel uitzonderlijk, afgaande op het bovenstaande - is waarom een mens tijd, moeite en/of geld zou steken in wansmakelijke, slechte voeding. Ik heb het hier niet per se over alleen maar goedkope voeding: álles wat ik in mijn mond steek en doorslik heb ik graag lekker, van goede kwaliteit, smakelijk, juist. (nvdr, flauwe reacties mogen hier worden achtergelaten)

Ik snap er dus geen jota van wanneer de collega's hier door de gang trappelen op zoek naar hun zoveelste cafeïneshot, die dan moet worden aangeleverd door de koffie - is het dat wel? - uit de werk-koffiemachine.

Pruttelend
Ik heb het vloeibare, bruine vocht dat uit dat toestel stroomt enige jaren geleden één keer geproefd. Nu ja, ik heb er één slok van gedronken: afschuwelijk, zoet, plat, flauw en met de connotatie "koffie" erg ver weg. Voor mij was het vanaf toen: water, en de rest komt later. Liters water. 

Maar soms vraagt mijn lijf - die ene brok menselijk begrip - om een fijne, intense espresso. De échte. Ik ben geen koffieslurper, maar eentje 's morgens en af en toe een kopje in de namiddag kunnen me op grijze dagen wel de nodige boost geven. Omdat alles wat in mijn mond komt lekker en van goede kwaliteit moet zijn, kocht ik de elektrische versie van mijn favoriete koffiekannetje: Il Bialetti Elettrika! Voor dat kopje in de namiddag. Écht. Italiaans. Espresso. Intens.  

3 opmerkingen:

 1. Aha, ik zie dat je Stijn in de gang bent tegengekomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige mensen verdienen het gewoon om onder een slechte-koffie-automaat verpletterd te worden ;)Hopelijk heb je dit bakje troost niet al te veel nodig op het werk, maar als het toch nodig is, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Tine: hahaha! Geweldig!

  @Paul: Hahaha, geweldig! Yep, some people need a high five. In their face. With a chair. ;-)

  en bakje troost is soms ook gewoon bakje welzijn. hihi!

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...