Alle doemberichten ten spijt: ik ben fan van zout. Vooral dan de groffe zeezoutvariant: fantastisch met goede olijfolie en wat brood! Verrukkelijk op een mooie stukje rundvlees. Een mens moet wel zijn lijf en leden verzorgen, dus beperk ik me op aanraden van de Hoge Gezondheidsraad en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot 5 gram per dag. Niet dat ik een keukenweegschaal meezeul in mijn handtas, maar ik probeer het zoutvat toch niet altijd te enthousiast leeg te schudden, behalve bij olijfolie en steak.
Al ragù, mét Herbamare |
Herbamare in de wok met kip, groene asperges en groene curry |
Salade met spek en feta én Herbamare |
Heb je nog plaats in je kruidenlade of - kast, dan kan een potje Herbamare daar wel een plekje innemen om je gerechten met enkele schuddende bewegingen snel op smaak te brengen. Puilt ze al uit of mix je liever zelf, dan doet gewoon (zee)zout het zeker en vast ook smakelijk, en helemaal niet saai.
Ikzelf ben echt een fan van groentjes die in de pekel gelegen hebben. Zalig zout.
BeantwoordenVerwijderenDie herbamare zegt me ook wel iets, de smaak van zout met fijne kruiden. Lijkt me verrukkelijk.
Waar is dat te vinden?
Hej hej,
BeantwoordenVerwijderenJe kan ze online kopen, op de website van A. Vogel, in de meeste natuurvoedingswinkels en volgens mij ook bij Essenza, aanwezig in de meeste winkelstraten.
Ciao