zaterdag 7 juli 2012

Snelle en gezonde spiesjes!

Wanneer de thermometer net geen 30°C aangeeft, dan heb ik geen zin om uren in de keuken te staan. Zeker niet als dat ook nog eens voorvalt wanneer ik de hele dag de hort op was. "Snel" betekent echter niet "junk". Zoek maar op: dat is helemaal wat anders. "Snel" stond die dag voor: 

Men neme twee takjes rozemarijn. Men spiese er blokjes stevige witte vis (zoals zeeduivel) afgewisseld met blokjes aubergine en courgette op. Vervolgens draait men er dunne sneetjes gerookt spek rond. Men heeft de vrijheid om deze snelle spiesen te kruiden met peper, zout en gedroogde kruiden. 

Terwijl de spiesen even op de grill gaan, neme men enkele tomaten en een komkommer. Men maakt van deze groenten vakkundig kleine brunoise. Men menge ze. Men strooie er fijngehakte bladpeterselie, pijpajuin en basilicum over. Men werke af met een flinke scheut olijfolie en het sap van een halve citroen. 

Men zitte in de zon en geniete van deze zomerse, snelle, smakelijke maaltijd!

2 opmerkingen:

  1. vooral dat in de zon zitten gedeelte vind ik zo leuk ;) (iris)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :) Veel meer heeft een mens niet nodig dan. Al kunnen een G&T, zo'n lekker maal, een glas wijn, ... dat moment dan best nog pimpen.

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...