woensdag 4 juli 2012

Goodies for foodies-fotografen

De iPhone maakte al menig foodie-hartje blij: vanaf nu konden we overal en altijd snel een snapshot nemen van wat er op ons bord lag, en dat dan ook nog eens delen met de rest van de wereld. Instagram deed er nog een flinke schep bovenop en helpt ons om van zelfs mislukte foto's nog pareltjes te maken, dankzij hun filters, te kiezen in één swipe. 

Iphone in de hand, boven het bord, allemaal goed en wel. Het blijft toch opboksen tegen foodies met een serieuze systeemcamera of professionele foodfotografen. Maar, verschil moet er zijn, nietwaar? 

Of toch maar een beetje minder verschil? Want nu is er de Balled Pro! Gekend foodfotograaf Joris Lyyten kwam met het idee voor deze lamp op de proppen: hij weet immers uit ervaring wat het is om te moeten zeulen met zware lenzen en extra belichting. En hoe al dat gerief je rekening kan plunderen.


Dit kleinood is draagbaar, past in de gemiddelde handtas (voor de heren zal het wat moeilijker zijn, omdat een borstzakje wat klein in) en voorziet je van professioneel fotolicht op de momenten dat je het net nodig hebt. Bijvoorbeeld bij een foto van die overheerlijke, zachte madeleines die net wat meer belicht mogen worden. Of je licht het gezicht van je tafelgenoot een beetje bij zodat de vreugde en verlekkering intenser naar voor komt op je foto. Geen donkere, korrelige plaatjes meer op je blog. Vanaf nu lijken je foto's net uit een kookboek geplukt. 

En het wordt nog beter. Zo is de lens gemaakt van zuiver champagneglas. Ik kan me niet veel andere nuttige toepassingen bedenken voor een champagneglas, dan er bubbels uit drinken, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Bovendien wordt de lens met de hand gemaakt, verbruikt ze nauwelijks wat(t) en geeft ze ontzettend fel licht (dat je kan afzwakken, moest dat nodig zijn voor de foto). 

En nog beter. De Balled Pro is voorzien van internationale, gestandaardiseerde aansluitingen (bv. voor een statief) en is magnetisch waardoor je het lampje ook op kan hangen en handenvrij kan gebruiken. Verder zou de led-lamp het toch zeker 6 tot 10 jaar moeten kunnen uitzingen en wordt het toestelletje in een beschutte werkplaats met de modernste technieken gemaakt.

Ja, je zal even wat dieper in je buidel moeten tasten, want dit prachtig stukje techniek, dat ook nog eens sociaalvoelend én ecologisch is, kost € 249 (set met lamp, snoer, batterij). Je krijgt er echter semi-professionele foto's voor in de plaats, moet niet zeulen met een loodzware fototas vol toebehoren en moet geen fortuinen uitgeven aan een body en stel lenzen. Neen, die lenzen heb je op je Iphone. 

Te bestellen op www.balledpro.com en te verkrijgen en bezichtigen bij Foto Rembrandt in Merksem (www.fotorembrandt.be)

   

2 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...