zaterdag 30 juni 2012

To do dit weekend: Bierpassie Weekend in Antwerpen

Zit je nog met je frisse smoothie in de hand te bedenken wat je toch in godsnaam dit zonnige, maar winderige weekend zou kunnen doen? Dan heb ik hier voor jou het ideale idee. Midden in't stàd, op de welbekende Groenplaats, vindt nog tot zondagavond het dertiende Bierpassie Weekend plaats. 

Wijndrinker? No excuse! Ook ik ben een fervente fan van het druivenvocht, maar toch smikkelde ik met smaak en plezier en goesting naar meer een volledige bierlunch naar binnen. Dus uit ervaring: geef het een kans om bier stapje per stapje te leren kennen. Tenslotte gaat het hier niet om het zuipen, zuipen. Bier degusteer je. 


Als je daar dan net van een Rodenbach Gran Cru hebt genoten en op weg bent naar een proeverij van La Trappe, neem dan even de tijd om de brouwmeester en de brouwer van St.-Feuillien van harte te feliciteren. Zij slaagden er bij de opening van het Bierpassie Weekend niet alleen in om als eerste de prijs voor de beste bierverpakking - de Sparflex Award - in de wacht te slepen, maar mochten ook de 5e Michael Jackson Award voor de beste brouwer 2011 mee naar huis nemen. Voor de goede orde, het gaat hier niet om de moonwalkende king of pop. Hun gouden vocht is heerlijk hoppig en fris.


Geniet, degusteer en verken. En neem voor 's avonds in je luie zetel, wanneer je bekomt van al dat lekkers uit eigen land, het ontzettend leuke, laatste boek van Ben Vinken mee, uitzonderlijk voor € 15 ipv € 19,95. De man is de verpersoonlijking van wat "bierpassie" is en heeft er zijn levenswerk van gemaakt om iedereen aan te steken met die liefde voor bier. Nu vertelt hij in Bier van A tot Z op een grappige, toegankelijke, plezante manier alles wat je over bier moet weten. Van Afdronk tot Zythologie, met Kraag in het midden. Geen droge kennis-speeches, maar aanstekelijke passie. Natuurlijk met de mooie fotografie van foodfotograaf Joris Luyten. 

Bier van A tot Z, Ben Vinken, Roularta Books, € 19,95 (€15 op het Bierpassie Weekend)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...