woensdag 13 juni 2012

Douwe Egberts doet het weer

Ik leerde het pas drinken tijdens een vakantie op Sicilië enkele jaren geleden: klein, pikzwart en intens. Ondertussen is mijn ochtendlijk kopje koffie een (redelijk) vaste gewoonte. 

Als kind, maar ook als puber kreeg ik het zwarte goedje niet weggeslikt. Ik begreep niets van mensen die de hele dag aan hun kopje konden lurken. Waar ik wel mee voor viel, was de gezellige geur die ons huis vulde. Typisch op zondagochtend, maar net zozeer in de week. Al snel ontpopte ik me tot de koffiezetter van de familie. Niets percolator ten huize Sas, wel moi die met fluitketel, filter en koffiepot aan de slag ging.


Douwe Egberts, natuurlijk! Hoe kon je er ook aan weerstaan? Douwe Egberts is een basisbegrip in onze koffiewereld, als je het mij vraagt. Mijn ouders, en zowat de rest van de familie, waren gek op de smaak, ik op de geur en wij allemaal op de reclamefilmpjes. Welk ander merk wist er anders de gezelligheid van een kopje, het bakkie troost zo goed weer te geven dan dit koffiemerk. Regen, pech, te laat op je werk, rotdag ... niet treuren: Douwe Egberts is je - gezellige - rots in de branding. Ik viel als een blok!


Nu, ochtendlijk koffiedrinkend en een hang naar slow later, staat Douwe Egberts er nog altijd. Meer nog, de koffiebrander gaat helemaal mee verder in de trend van slow coffee - filter vullen, water opgieten en aroma en smaak laten ontwikkelen - en verrijkt de koffiemarkt met vier nieuwe smaken onder de titel Arome 1753. Alles gaat om tijd nemen voor het lekkere aroma.

Voor ieder wat wils, want de Arome Delicate is gemaakt van een milde mélange met een lichtere en lagere branding, waardoor de smaak zacht en elegant is en het karakter verfijnd. De Arome Original heeft dan weer een erg evenwichtig, subtiel smakenpalet met een aroma van caramel en cacao. De deca-variant Sublime geeft u een karaktervol kopje dat pittig en puur is van karakter. En voor mij heeft Douwe Egberts dan het gamma vervolledigd met Arome Black (* grinnikt *): een rijke mélange, met een fruitig aroma, een bloemig, geraffineerd karakter en een volle, krachtige, intense smaak. 

Dit gaat niet om koffie alleen, dit is gezelligheid, troost en hulp en die zondagochtenden. En dat al voor € 3,49!


2 opmerkingen:

  1. Mmmm koffie. Waarom heb ik mijn koffiezetapparaat nog niet mee verhuisd, verdikke!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...