vrijdag 1 oktober 2010

Roodgeblokt samenzijn

Seks en een orgasme zijn een heerlijke beleving. Intens sporten om dan warme waterstralen het zweet te laten wegspoelen geeft een aangeneem tevreden gevoel. Maar in alle eenvoud eten met de personen die een lidkaart hebben van het selecte Clubje der Dierbaren ontketent toch ook een tintelend, bevredigend en gelukzalig gevoel. Het is mijn Prozac.

Aan een tafel met roodgeblokt - stile Italiano - tafellaken, met flakkerende kaarsen, een ovenschotel van concchiglie, melanzane e noce en een uitstekende, zachte, volle rode Merlot-wijn keuvelde, praatte, filosofeerde, genoot, lachte ik met de grootste liefde die ik ken én met een van de mooiste mensen die ik ken. Op zo'n moment doet de rest er echt niet toe. Squisito!

Give it a try at home:
(3 personen)
300 gram concchiglie (pastaschelpen)
1 aubergine
12 walnoten (ik gebruikte 120 gram)
olijfolie
5 dl tomatensaus
peper en zout
paneermeel

Vriendschap in een ovenschotel:
Snij de aubergine in fijne blokjes. Doe in een vergiet, strooi er wat zout op en laat uitlekken. Spoel ze goed af en dep ze droog op een propere keukendoek. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de blokjes goudbruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat ze goed doorwarmen. Breng ondertussen in een ruime pot het water voor de pasta aan de kook. Doe de tomatensaus in een kom of pot. Hak de noten fijn (blender of keukenmes) en doe ze bij de tomatensaus. Giet er ook een scheut goede olijfolie bij. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de aubergineblokjes klaar zijn, doe je deze ook bij de tomatensaus. Wanneer de pasta bijtgaar is, meng je die onder de saus. Let erop dat je nog een beetje saus apart houdt voor later.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de pasta in een ingevette ovenschotel. Giet er de apart gehouden saus over, strooi er wat paneermeel over en druppel er wat olijfolie op. Zet ongeveer 15 min. in de oven.

Lekkers voor erbij:
Vrienden en geliefden
Geroosterde sneetjes brood met look
Groene salade

5 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Het water loopt me in de mond. Waar blijft die vrijdagsoep?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vrijdagsoep ìs smakelijk, maar kan toch echt niet tippen aan eenvoudig tafelend pastaritueel, al zeg ik het zelf. :-)

    Zwelt mijn nek al? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als ik terug ben ga ik dat zeker eens uitproberen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me anders ook leuk om het achterdek van een zeilboot met de Turkse ondergaande zon op je hoofd. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...