maandag 25 oktober 2010

Cosyness-standaard

De nieuwe gezelligheid - in dezelfde lijn als "paars is het nieuwe zwart" of "wit is het nieuwe zwart" ... je ziet liever roze? Wel "roze is nieuwe zwart" - is home made brood.

Vergeet wollen of vilten pantoffels, vergeet die nieuwste Woody-film met seuzie op de zetel, vergeet lange, winderige, zonnige winterboswandelingen met erna een bakkie warme choco, vergeet een kom tomatenroomsoep met handgedraaide ballekes, vergeet een plateau vol kaarsen in verschillende grootten (ook al zijn het roze en paarse druipkaarsen), vergeet snoezelige katten die liggen te spinnen op je buik, vergeet een pot ben&Jerry's New York Chocolate Fudge oplepelen met je beste vriendin, vergeet bloemen kopen op de zaterdagse markt om erna te beginnen met de middagapero, vergeet zondagmorgen soezelend in bed doorbrengen met mister charming ...

De nieuwe standaard voor cosyness is zelf brood bakken. En nee, niet van dat semi-zelfgebakken brood uit zo'n lelijk gedrocht van Domo, maar het zelf gekneden, gerezen, gebakken brood, waarbij je handen onder het plakkende mengsel van water, bloem, gist, suiker zit, waarbij je voelt dat het meer consistentie krijgt, waarbij je steeds meer geuren ruikt, waarbij het tijdens de eerste rijstijd al stoer ziet groeien. En waarbij je allerlei heerlijks kan toevoegen om het dan heerlijk geurend af te bakken.

Ja, dat is gezelligheid. 

2 opmerkingen:

  1. Je maakt me bijna enthousiast. Let op, BIJNA. Want ik opteer toch liever voor soezen in bed naast prince charming. Hij weet mij te vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ok, ik moet bekennen... eigenlijk wil ik en, en, en, en. En dat kan: want eerst soezen met prince charming, dan brunchen, dan wandelen , dan brood bakken, dan met dekentje op de zetel, ... :-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...