Gewone stervelingen zoals jij en ik zullen zelden een mooi gemarmerde entrecôte van het Japanse wagyu-rund op het bord krijgen. Ook voor topchefs blijft dit een exclusief stukje vlees. Philippe Nees, man achter wijnhandel Decanté en zelf sommelier in het Antwerpse toprestaurant De Godevaart, brengt hierin verandering.
Met het kruim van de Belgische gastronomische wereld blaast Decanté verzamelen op het statige Château Altembrouck in ’s Gravenvoeren, een uithoek vol natuurschoon in Limburg. Hier kweekt eigenaar Wim Claessen de befaamde Japanse runderen, maar ook kurohutsi-lammetjes (eveneens Japans, uitermate zacht en smakelijk vlees) en mangaliza-varkens (wolvarkens – het lijkt wel een kruising tussen een varken en een schaap - uit Hongarije en Oostenrijk). Volgens de trotse eigenaar: “het beste vlees ter wereld”. Op Château Altembrouck geen masseuses voor de runderen en evenmin biervaten om hen te drinken te geven. Wel uitgestrekte landerijen, uitgebalanceerd maïsrijk voedsel en goede zorgen. Dat alles zorgt ervoor dat het vlees uitermate mooi geaderd, zacht en smaakvol is en dat het smelt op de tong. Niet voor niets is dit voor gourmands wat de Bugatti Veyron of de Skoda Superb is voor autoliefhebbers, wat Chanel is voor fashionista’s en wat Picasso is voor de kunstliefhebber. En zoiets heeft natuurlijk een prijskaartje. Tenzij je een spaarpotje hebt, kan je beginnen met een carpaccio van wagyu of een lamskroon van kurohutsi. Ook verrukkelijk.
Artikel binnenkort ook te lezen in Uit Magazine.
Meer info: www.decante.be; +32 473 82 17 05
www.altembrouck.net
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
You make me happy: bedankt voor je comment!