zaterdag 9 oktober 2010

Katerende krab

Koken voor iemand met een kater is een ondankbare job. Ik weet het. Ik trek het me niet aan en ga ongestoord door met abundant olive oil - dixit signor Carluccio - en crabby crab. Love is needed, friends are needed and food is also and definitely needed.

Zodoende trok ik high - green - heeled, zwierig gerokt, gearmd en met een kom - ook groen - pasta in mijn handen, fles wijn en een restje ciabatta richting de friend, mét kater. Not us, he. Zou dat de reden zijn van het gedimde licht? Hoe dan ook: very cosy, very Friday evening en helemaal mijn ding - de sfeer, not the friend.

Wat er in de kom zat? Een van miss Dahl's heerlijkheden, waarvan ze zelf wel eerlijkheidshalve toegeeft dat het een heerlijkheid is van het Londonse River Café: linguini met kerstomaatjes, citroen, pepertjes en krab.
Perfect dish when you're longing for an easy evening. Hol dus wel nù naar de lokale Delhaize, Carrefour, Colruyt of Habib Halal met een lijstje waarop staat:
(2 personen)
- Ongeveer 200 gram linguini -> Voor degene die niet wegwijs raken in het Italiaans pasta-alfabet: dunne slierten
- 75 gram kerstomaatjes -> anti-oxidanten dus doe maar as many as you like, eventueel aangevuld met - en let op - halfzongedroogde kerstomaatjes op olie.
- 1 teen knoflook, gepeld
- 1/1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt -> 't leven is al moeilijk genoeg, neem gewoon van die gedroogde en versnipperde pepertjes
- 3 eetlepels goede olijfolie
- 1 citroen, sap en schil
- 170 gram krabvlees -> the real thing is volgens de Delhaize-madammen enkel te verkrijgen met de beruchte feestdagen - wat ik schandelijk vind - dus zal surimi soms de klus moeten klaren
- Vers gehakte bladpeterselie

Sjeez nu terug naar je keuken en
Snij de tomaatjes doormidden en strooi er een beetje zeezout op. Stamp de look en de Spaanse pepertjes in een vijzel tot een rode pulp - je mag het eerder opgeven, ik stampte tevergeefs - en meng er de olijfolie en het sap en de schil van de citroen door. Hussel nu alles in een grote kom  - zoals mijn groene bijvoorbeeld, ik gok te vinden in Oudenaarde - door elkaar, mét het krabvlees erbij.

Kook de pasta al dente. En degenen die het niet kunnen laten pasta te overkoken: als pasta te lang kookt, zet het zetmeel zich om in suikers, of toch zoiets, en wordt pasta een dikmaker! Dus: al dente ofte beetgaar ofte er zit nog knabbel in. Laat de pasta goed uitlekken - een vergiet helpt - en schep het krab- en tomatenmengsel onder. Strooi er de versgehalte peterselie over en zet op tafel...

Of wandel er zwierig gerokt, high heeled en gearmd mee naar een goede vriend, liefst zonder kater.

1 opmerking:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...