vrijdag 8 oktober 2010

Eten als medicijn

 Een cola light kan al eens helpen. Ook bubbels van de Italiaanse, Franse of Spaanse soort doen the trick nu en dan. Dafalgan blijft natuurlijk topper, maar niet voor elke keer aangewezen. Maar sinds kort weet ik iets nieuw ... voor de dagen dat ik met een licht onaangenaam gevoel rondloop: vage misselijkheid, lichte hoofdpijn en gloeiend lijf.

De samenstelling is me niet geheel bekend, daar ik geprivilegieerd was om elke keer mijn benen onder tafel te schuiven  - na de obligate prosecco, die al even obligaat smaakt, maar niets verdrijft -  en te genieten.

De credits gaan naar My Naked Chef, die met dit gerecht iets verfijnds, eenvoudigs, verrukkelijks en licht op mijn bord tovert. Ik zweer het: vanaf hap 1 voelde ik mijn lichaam opkikkeren. Yeah Baby!

Dus ik tracht te ontleden:
In het pakketje:
Een stevige witvis van goede kwaliteit
Fijn gesneden gele paprika
Takje kleine tomaatjes
Halfzongedroogde kerstomaatjes
Verse kruiden uit de terrastuin, bv. peterselie, rozemarijn, en ja, hoor: een snipper fijne munt, ...

Volgens mij eventueel ook een snuifje visbouillon met beetje water of witte wijn.

Pakketje dichtplooien:
en dan de oven in voor 20 minuutjes?

Weg met Dafalgan en griepprikken, laat de vispapillot maar komen!

2 opmerkingen:

  1. The 'naked' chef8 oktober 2010 om 11:23

    1) Oranje! De paprika was oranje...
    2) Geen munt, wegens te verpieterend weggekwijnd
    3) Geen extra vocht hoor. Wijn hoort in een glas, niet op een vis in een zilverpapier ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...