dinsdag 20 september 2011

Keukenprinsessenclubje 1.0

Apero-hapjes met heerlijke thuisgemarineerde olijven
 Mijn ouders waren met hun culinair clubje dat nooit echt een officiële naam kreeg - "het is weer etentje" moest de lading dekken - indertijd echte pioniers. Tegenwoordig mag je jezelf echter zonder dergelijke kookkring geen gepassioneerde kok meer noemen. Dus toen ondergetekende dan ook een uitnodiging kreeg om eens van keukenprinsessenclubje te spelen, ging ze daar dan ook gretig op in. 
Smaakmakers Thaïse vissoep
De uitnodiging was afkomstig van een van mijn favoriete speelkameraadjes uit mijn kindertijd. Nichtje L. (1 jaar ouder, maar ook 20 cm kleiner: rechtvaardigt het verkleinwoord) nam me mee op avontuurlijke en fantasierijke reizen rond de wereld, waarbij we achterna gezeten werden door Kapitein Blauwbaard. Ze deed me op veel van die reizen toch ook vaak bijna - en soms helemaal - in mijn broek plassen door de slappe lach. Als het te fel regende, sleurde ze me terug mee naar binnen om aldaar het hele slappe-lach-en-natte-broek-gebeuren te herhalen met een spelletje of 10 zenuwen. 

Dé verrukkelijke Thaïse vissoep
Bergen fantasie en ontzettend veel lol lijken me twee prima kwaliteiten voor een heel plezante kooknamiddag en -avond. Er was dan ook regelmatig sprake van algehele hilariteit, ofte gegiechel, getater, gelach en bewondering over het ontbrekende limoensap, de ware Thaïs gastronomische aard van de vissoep, home made gemarineerde olijven (pikant!), Marktrock-drankjes en -herinneringen, overstromende pomme dauphinois, wel écht heel rosé lamsbout, bollen knoflook en de gevolgen ervan, locaties voor grote en kleine boodschappen ... Receptideeën en tips vlogen zodanig heen en weer dat er geregeld ook wat fout liep met de eigenlijk toch al niet te bespeuren concentratie. 

Lamsbout met salie, knoflook en pancetta - klaar voor de oven
Afin, je had erbij geweest moeten zijn. Ons clubje aanvaardt leden op basis van drie voorwaarden: fantasie, veel lol en eventueel een natte broek, maar normaal zijn toiletfaciliteiten wel in de buurt; boven of beneden. Voor inschrijvingen mag je je wenden tot een van de keukenprinsessen:


 

3 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...