vrijdag 16 september 2011

GlouGlouGlou... Lekker glas wijn!


GlouGlou, het kenmerkende en aanlokkende geluid van wijn wanneer je die enthousiast in een glas giet. GlouGlou, een tamelijk nieuwe en moderne bistro annex wijnbar in hartje Leuven, vlakbij de gezellige winkelwandelstraat “de Mechelse”. Zere voeten of te zware shoppingtas, adem dan hier even uit. Het pand is heel herkenbaar aan de enorme glazen voorgevel en het designmeubilair met Zweeds cachet. Als het goed weer is, wachten kleurige stoeltjes je op het terras op. Kristof en Lien adviseren en serveren je energiek een glas (of twee, of drie, want zo’n shoppingtrip kan zwaar zijn) klassewijn. Brengt zelfs dat je niet terug op adem, dan kan je hier ook blijven hangen om een lekker hapje te proeven van de eigenzinnige gerechten. 

Gisteren had ik geen shoppingtrip achter de rug, maar wel een verjaardagspicknick met de vriendinnetjes. Niet zwaar, wel heel gezellig. Een uitje naar GlouGlou was een perfecte verlenging van die namiddag: een ontspannen sfeer, een vrolijke ontvangst en vééééél lekkers. Zoals het aperobord met kaas en charcuterie. Hier geen Hollandse Gouda in verlepte blokjes, maar een verrassend en smakelijk trio van onuitspreekbare kazen. Ook geen prefab-salami, maar delicate en fijne charcuterie zoals chorizo, spianata en Parmaham. Het begeleidende flesje wijn was een Italiaanse Barbera d'Alba: zacht en toch vol, op een aangename temperatuur. De fles vergezelde ons ook naar het hoofdgerecht: ravioli van champignons, truffeltartaar en rucola. Dit is mijn hemel op aarde...en een trip naar Leuven meer dan waard. Nooit duur, altijd lekker!

GlouGlou, Schrijnmakersstraat 31, 3000 Leuven - +32 483 01 16 43 – Open ma van 18u tot 23u, di tot za van 11.30 u tot 23 u.; Keuken van 12u tot 14.30u en van 18.30u tot 22.30u

nvdr. Meer leuke wijn- en champagnebars overal te lande vind je in het oktober-nummer van Feeling!

2 opmerkingen:

  1. :) Leuk ook tijdens een daguitstap Leuven! Dus kom maar af en wij komen mee een glaasje drinken.

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...