donderdag 15 september 2011

Het jaar 2012 in lekkere eetideeën

We hebben nog maar net onze koffers uitgepakt, het schoolgerief verzameld en onze warmere herfstkleren pakklaar gelegd of daar zijn ze al: receptideeën, kookboeken en cadeautips voor de eindejaarsperiode. En dat heeft zijn voordelen, want "een voorbereid man is..." of "de morgenstond heeft..." of "in de porseleinenkast schiet men het vel..." Afin, je snapt me wel.

De scheurkalenders in alle vormen, maten en onderwerpen zijn steevast een succesnummer aan het hemelfirmament der passe-partout-cadeaus. En voor een foodie is de culinaire kalender altijd een beter cadeau dan de zoveelste fles slechte wijn of gedroogde cactussen van de bomma van je lief. Uitgeverij Lannoo verzorgt er één voor het komende nieuwe jaar - dat weliswaar pas over meer dan drie maanden begint - met een verzameling recepten van hobbykoks en topchefs zoals Peter Goossens, Jeroen Meus, Luc Bellings, Renée Redzepi en Sergio Herman.

Als je dus als foodie je inspiratie niet kan putten uit je eigen ervaring, je verzameling kookboeken of het internet, dan is er gelukkig nog de Culinaire Kalender 2012 die je van de bomma van je lief kreeg om ideeën uit te halen voor de maaltijd die dag in 2012. Je kan hem natuurlijk ook altijd cadeau doen aan je tante die alles al heeft en steevast loopt uit te kramen dat ze niet weet wat nu weer klaar te maken. Of aan mij.

Culinaire Kalender, Leen Thys, Uitgeverij Lannoo, € 14,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...