woensdag 29 augustus 2012

L'Amour des Moules - Mosselen hebben de hoofdrol te pakken

Het mag ondertussen al wel duidelijk zijn: over de mosselen niets dan goed. Op een stukje plastic en een kleine algenvergiftiging na dan misschien, maar zo snel ben ik niet van de wijs te brengen. (stoer, e? Ik blijf eraan werken.)

Mosselen zijn lekker, gezond, niet duur, snel klaar en je kan er alle kanten mee op. Dat wisten we dus al. Wat ik niet echt wist, is dat Grote Chef Sergio Herman een haatliefdeverhouding had met dit kleine weekdier, hoe dat er nu uitziet: een mossel die bemint en dat mossel-lijm uitstekend geschikt is om het leven van ongeboren kinderen te redden. Not kidding you.
     

De Nederlandse deernes Willemiek en Reinette maakten er met een klein team een prachtige documentaire over. Over Sergio, het beminnen (ontzettend mooi om te zien), de gynaecoloog en zijn mossel-lijm. Natuurlijk komen ook de Zeeuwse mosseltelers en -vissers, de enige echte mosselprinses, de Belgica-mossel, de levenscyclus van het diertje en het dorpje Yerseke aan bod. 

Het is trouwens geen louter Nederlands product, want onze eigenste muziekvirtuoos Tuur Florizoone stond in voor de ontzettend mooie muziek.

De documentaire komt half september in de Nederlandse zalen en zal in ons land normaal zijn première beleven op het Filmfestival van Gent, begin oktober. Een boeiende reportage voor alle foodies en mosselliefhebbers. Have a sneak preview! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...