vrijdag 13 juni 2008

Het heeft amper mogen zijn

Del Piero gaat sterk op het doel af.
Luca Toni stoot zijn kop tegen de bal.
Panucci antwoordt op de goal van Mutu met een Italiaanse goal.
Een ijzersterke en alerte Grosso aan de linkerflank.
Buffon redt mooi, pardon wonderlijk.
Gli Azzurri missen nog steeds hun echte capitano, Canna.

Enkele indrukken van de 18u-match Italië tegen Roemenië. De Squadra draaide beter dan afgelopen maandag en speelde goed, maar kreeg een toch wel sterke tegenstander te verwerken. Als regerend wereldkampioen zou dit hen niet uit hun lood mogen slaan... Het deed het ook niet echt... Het was de - hoe zal ik het zeggen - ik probeer vriendelijk te blijven - de eikel van een oneerlijke ronde knikker met een fluitje in zijn mond! De man floot een perfecte en mooie goal van Toni af als zogezegd buitenspel, op basis van seinen van zijn - en ik ben nog steeds erg vriendelijk - achterlijke vlaggenzwaaier aan de zijlijn. Ik ben een vrouw, ik ben blond en ik heb een bepaalde cupmaat, maar ik weet verdekke wel wanneer het buitenspel is en wanneer niet. En dit was geen buitenspel! Deze flagrante misser was niet de enige van de - nog steeds vriendelijk - oetlul en zijn vriendjes: ik denk dat hij een serieuze boon had voor de Roemeense Kevin Janssen, Mutu, want zij genoten van dat voordeel. Moest ik een Azzurri zijn, ik had de man zijn kop al van zijn hompige lijf gerukt.

En alsof dat niet genoeg was, leek er wel een magnetisch veld rond de Roemeense keeper te hangen: de bal raakte er met de beste Italiaanse wil - en de mijne - maar niet in. Del Piero, Panucci, Toni, ... allen posteerden ze meermaals mooi voetbal, maar de dosis geluk en anti-magnetisme zat hen niet mee.

1-1. Het had erger gekund, maar gelukkig stond zoals vanouds Het Wonder in de Italiaanse goal. Buffon hield verbluffend en wonderbaarlijk een - hoe heet het ding, doelschop, strafschop - van Mutu uit de goal! (vergeef me, ik kijk voor de spanning, het globale spel en ok, ook voor de kontjes van Ales en Luca)

Zelden zo'n zenuwslopende, tergend spannende match gezien. Gelukkig voor het hart, de handen van Trixie en haar buren zijn er nu enkele dagen rust alvorens Italië echt het onderste uit de kan zal moeten halen tegen Frankrijk. Ik heb de mogelijke scenario's vanavond een aantal keer overlopen met betere voetbalkenner Trixie, maar hetgeen ik onthouden heb is dit: het is erg nipt! Verdekke!!

1 opmerking:

 1. L'Italia passa se...

  1. Batte la Francia e l'Olanda vince con la Romania. Passano Olanda (9 punti) e Italia (4).
  2. Batte la Francia e l'Olanda pareggia con la Romania. Passano Olanda (7 punti) e Italia (4).
  3. Pareggia con gol contro la Francia e l'Olanda batte la Romania. Passano Olanda (9 punti) e Italia (2) per il maggior numero di gol nella classifica avulsa.
  4. Pareggia 0-0 con la Francia e la Romania perde 3-0 con l'Olanda. Passano Olanda (9 punti) e Italia (2) grazie al miglior coefficiente Uefa (rispetto alla Romania).


  Gaat NL kiezen voor spannend spel of kiest het voor winstzekerheid en gemak?

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...