vrijdag 1 februari 2008

Saïdi

Het is geen verrassing meer: de buikdansles was weer super gisteren! Dit keer kwam Sarah een inititiatie stokdans geven. Heerlijk aards, groots, wijds en energierijk. Ook best vermoeiend! Nog meer van dat!

Geen foto's: ik dans liever, dan dat ik me bezighou met fotograferen aldaar. Op een dag zullen er wel eens foto's opduiken.

2 opmerkingen:

 1. Dag Ruth

  Hoe doe je dat: buikdansen? Ok, ik weet dat dit weer vreemd overkomt, maar komt de beweging vanuit de buik, de arm en stroomt die over naar de borst naar de buik of andersom? Of gaat het vanzelf door de lesgeefster, muziek of omgeving of is het een samenvloeiing van verschillende dingen?
  Waar is de vermoeidheid voelbaar? In de buik zelf, de benen, armen of algemeen?

  Wel fijn om te horen dat iemand zich kan vermaken via buikdansen. Als er 3 bewegingen of sporten zijn die ik nog onder de knie wil krijgen, is het dansen, windsurfen, schaatsen, paardrijden, snowboarden en parachutespringen. Oeps dat zijn er al meer dan 3. Vermits elk gevoel vanuit de buik komt zou ik dat ook wel eens willen leren. Misschien dat ik al enige leerervaring kan opdoen door bepaalde stukjes van jou te lezen over buikdansen.

  Groeten

  kevin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Ruth,

  dat lijkt me inderdaad reuze spannend jouw buikgedans..ik ben een erg sportieve jongen die niet terugschrikt om spierontwikkelende aktiviteiten (her)uit te vinden ... Zo zou ik het met jou even willen hebben over enkele sporten die ik ga beoefenen en die jouw buik ook goed zouden doen denk ik ..ik heb het dan over diepzeeduikenparachutisme(in komplete 5mm-duikersoutfit met snorkel reeds in de mond en/of luchtflessen uit een helikopter jumpen in woeste zee met de parachute..de metaforische parrallel met het zich één voelen in je creatieve dansomgeving is snel gemaakt dacht ik ),parelhoenschieten met groot kaliber(erg goede oefening om de rechterborstspier te ontwikkelen met tevens rotulerende krachten van het rechterschouderblad,nuttig om vloeiende min of meer controleerbare bewegingen te maken met je gesluierde dansarm ),wc-eendknijpen(excellente oefening om je vingerspieren soepel en vloeiend te krijgen .. niet te versmaden als je bv je veil al dansend wenst om te draaien in de lucht )ijspegeltoeken:bestaat erin zo snel mogelijk het vallende vervaarlijke voorwerp te ontvluchten eens je ertegen getoekt hebt(retinaire oefening om je reactionaire snelheid op punt te brengen bv voorals je veil je onsnapt als je zwaaid met het ding)en tenslotte dacht ik tevens aan ijsschaatsen op gras om je hip- en dropspieren een serieuze upgrade te geven.ik had hierom graag met je gedabatteerd Ruth .

  Bedankt voor je aandacht ..ik hoop snel een enthoesiaste rectie te mogen ontvangen maar die beslissing zal ik jou maar laten nemen.

  groetjes.

  Isidoor.

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...