woensdag 10 juli 2013

Variëren met de topfavorieten van Nespresso

Net zoals in fashion brengt koffiemaker Nespresso elk jaar enkele speciale "collecties" uit. Globaal genomen doen ze dat in de zomer en tegen het einde van het jaar. Heel leuk en toch altijd een beetje een spannende verrassing is het telkens wel. Alleen, dikke pech, als een van de Limited Editions of Variations je nieuwste favoriet voor de vroege ochtend is geworden. 

Echter, met uitzondering van mezelf zullen de meeste Nespresso-sippers ondertussen wel dolblij zijn: de koffiefabrikant vervolledigde zijn permanente gamma immers met de drie populairste ooit tijdelijke Variations-smaken, Vanille, Chocolade en Karamel. 

Inderdaad, dit nieuws laat niet per se een vreugdekreet ontsnappen aan mijn lippen. Ik drink mijn kleine (en grotere) koffie graag puur, intens, zwart met flink wat body. Dus niet gearomatiseerd met siropen of smaakmakers allerhande, al zijn de aroma's die Nespresso hier in zijn capsules gebruikt helemaal natuurlijk. 

Wat me bij deze Variations wel nieuwsgierig maakt, is dat je er best lekker mee kunt variëren. Duh! Vergeet je kleine kopje in de vroege ochtend - lees: kies hiervoor je andere favoriet die puur, intens en robuust is - en tap je Nespresso Ciocattino bijvoorbeeld eens om te verwerken in een soort dessertdrank met kokos. En met de Vanilio maak je een cappuccino pavlova voor na het zomers etentje...

DOEN
Bereid 1 Vanilio Grand Cru en giet deze in een shaker. Voeg een paar ijsblokjes en 1 tl vanille-extract toe. Schud goed. 
 
Bereid de meringue. Klop daarvoor 2 eiwitten met 15 gram witte suiker tot stevig en piekerig schuim. 
 
Giet de inhoud van de shaker in een tas. Schep er de meringue bovenop en versier met mango en passievrucht on top.  
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...