maandag 22 juli 2013

De uitzonderlijke betovering van Kooza!

Rep jullie zwetende, blinkende en stralende zomerlijven als de wiedeweerga naar Knokke!

Het is in onze ietwat mondaine badstad dat de acrobaten, clowns en bovenmenselijke artiesten van Cirque du Soleil dit jaar hun oogverblindende show Kooza opvoeren. Een dikke maand lang. 

En toch zorg je maar dat je nu. nu. nu. je ticket bemachtigt. Inderdaad, het zijn nog geen snelle-jongens-eerst-toestanden zoals bij dancefestival-slash-monument Tomorrowland. Echter, geloof me, dit mag je niet missen. 


Kooza, een onschuldig en lief mannetje dat zijn plekje zoekt in de wereld, neemt je bij de hand en troont je mee naar een wonderlijk, komisch koninkrijk. Wij Belgen kennen wat van dolkomische koninkrijken, maar dit zag je nog nooit. 

Het is mooi. Het is weergaloos. Het is magisch. Het is ontroerend. Het is slapstick. Het is acrobatie van de hoogste plank. Het is indrukwekkend. Het is adembenemend. Het is betoverend. Het is verrassend. Het is stoer. Het is een kunst. Het is excentriek. Het is sprookjesachtig. Het is jolig. Het is elegant. Het is fantastisch. Het is verbazend en eindeloos boeiend. 


Het is bijna onmogelijk om de pracht en praal van de shows van Cirque du Soleil te beschrijven. Beleven en ervaren is een werkelijke must. En vanaf dan wil je alleen maar meer en wens je dat het spektakel niet stopt.

Cirque de Soleil onderscheidt zich op verschillende vlakken. Zo passeren er 175 kleurige kostuums de revue die een voor een handgemaakt zijn, tot de 1 944 echte Swarovski-kristallen en honderden gouden en zilveren flapjes aan toe; de expressieve make-up komt uit potjes van M.A.C; de muziek en zang worden door een band live gebracht en sluit naadloos aan op de - nog maar eens - indrukwekkende performances. Dit lijstje dan ook zonder twijfel aangevoerd door de gedurfde en de uitzonderlijke sierlijke acrobatie, dans en humor van de artiesten. 


Een favoriete act aanduiden, was nog nooit zo moeilijk: ik was sterk onder de indruk van de souplesse van de slangemeisjes (dubbelgeplooide breakdance move, hallo!), van de spiercontrole van de "stoelenacrobaat" (die schouders), van de kracht van de acrobaten in het dodenrad (testosteron kicks hoogtevrees some ass op de tonen van stevige gitaar riffs), van de elegante spierisolatie en soepele bewegingen van de hoepelvrouw (check die enkelbewegingen!), van de steltende-springende-salto-makende soldaten ... Remember de "wiedeweerga"... Voor een beetje veel magie in je wereld

Voorstellingen van 18 juli tem 18 augustus 2013
Je vindt Kooza naast het treinstation van Knokke:
Natiënlaan, 8300 Knokke
Tickets vanaf 34 euro, premiumtickets 104,5 euro
 

1 opmerking:

  1. knap hé! wij zijn vorig jaar naar Cirque du Soleil gaan kijken en dromen er nog van.

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...