zondag 23 september 2012

Lekker London

Nu de relatieve drukte van de Olympics achter de rug is, konden ook zij die geen vezel ik-kijk-graag-sport in hun lijf hebben opnieuw naar London. Ik reken me moedwillig tot die bepaalde groep. Eurostar gooide er nog een fijne promotie tegenaan en hopla, off we went

London is terecht een klassieker onder de citytrip-bestemmingen. Het is dan ook een geweldige stad met genoeg te doen voor zwoele zomerdagen en een boeiend aanbod voor those chilly days.  Achter elke straathoek schuilt er bovendien een nieuw arsenaal van leuke, leukere en leukste winkels, afgewisseld met lekkere delis, tea shops, gastropubs en restaurants. 

Je kan het je veroorloven om zonder enige voorbereiding of reservering gewoon rond te lopen en te gaan smikkelen en smakkelen waar en wanneer het je uitkomt. Heb je het toch graag een beetje meer op orde, dan zijn hier enkele aanraders! Enjoy your meal, my dear.


 
SEARCYS CHAMPAGNE BAR
O.a. in St-Pancras Railway station
LONDON

Geen leukere manier om je trip naar London te beginnen dan met een glaasje bubbels. Bij Searcy's heb je een ruime keuze aan Britse (!), Franse en Spaanse mousserende wijnen. Nippen aan een flûte in het imposante St.-Pancras... Very posh. Doe het de volgende middag - er is absoluut geen reden te bedenken waarom je zou wachten tot 's avonds) nog eens lichtjes over in een ander filiaal van Searcy's in de stad. Btw, het begrip business card heeft bij hen een wel erg leuke invulling: je krijgt een membership card die je fijne kortingen geeft.



Bread Street
10 Bread Street 
ECM4 9AJ LONDON

Bread Street zit een beetje verstopt in de New Change Passage, onder St.-Paul's Cathedral. En hoewel de passage meer heeft van een kil, doch bescheiden shopping mall is Bread Street een uistekende plek om te genieten van pre dinner cocktails: een indrukwekkend bar, fijne premium alcohol brands, chique bediening en een ruimte die industrieel en pakhuisachtig aan doet zonder ooit kil te zijn. Je kan hier ook uitstekend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht voor hapjes of een iets uitgebreider maal, maar wij kozen voor een Hendrick's G&T (komkommer incluis) en een Grey Goose Bloody Mary, om daarna over te steken naar Jamie Oliver's Barbecoa.



Barbecoa
20 New Change Passage
EC4M 9AG LONDON

Jamie heeft duidelijk geen zittend gat: als je hem op Instagram volgt, zie je al dat hij elke dag wel een ander stukje wereld leert lekker, eenvoudig en beter te koken. Maar ook in London duikt hij overal op. Eerst met zijn restaurant Fifteen, daarna met Jamie's Italian, Union Jack's en nu sinds een tijdje ook met Barbecoa. In dat laatste restaurant spelen vuur en rook de hoofdrol. In de bezige, indrukwekkende keuken is een hele brigade bezig om je de malste steak, het smakelijkste lamsvlees en de heerlijkst gerookte kip te bereiden. Druk, hectisch, maar altijd lekker, wonderbaarlijk (zeker met de verlichte koepel van St.-Paul die boven je uittorent), kosmopolitisch en gezellig. 




FEAST on the hill
46 Fortis Green Road
N10 3HN Muswell Hill, LONDON

Feast is alles behalve typisch Londons. Het kleine, gemoedelijke restaurant ademt de sfeer van een lichte Franse bistro, is rustig met goede jazz tunes, heeft plaats voor slechts een twintigtal tafeltjes en is eigenlijk spotgoedkoop, vooral als je het fixed menu neemt (ook verkrijgbaar in het weekend). Bovendien is de kaart razend interessant met lichte, lekkere mediterraans getinte gerechten en hebben ze een ontzettend fijne wijnselectie. Het is de trip naar het gezellige Muswell Hill meer dan waard: tube tot Bounds Green en dan de bus naar Muswell Hill. 



Food Market Whitecross Street
zijstraat van Old Street
LONDON

Whitecross Street is het hart van het gelijknamige Village en is overdag een geurige bedrijvigheid van eetstandjes en street food, waarvoor de grijze muizen uit de niet zo veraf gelegen City met plezier een halfuurtje voor aanschuiven. Je vindt hier Italiaans en Brits streetfood, maar evengoed Pakistaanse, Turkse en Vietnamese lekkernijen. Geduld is hier een heel schone deugd, maar het loont de moeite. 




W. Martyn Tea & Coffee specialist
135 Muswell Hill Broadway
N10 3RS LONDON
 

Dit is een typische authentieke grocery store en is al sinds ongeveer 1905 niet meer veranderd. De stevige houten rekken die alle muren bedekken staan boordevol delicatessen zoals geweldige confituur, geurige koekjes, ongebrande koffiebonen (ze branden ze nog zelf!!), oude blikken dozen vol koffie, tientallen soorten havermout. Je zou er een hele dag verlekkerd naar kunnen staren. Dat deed ik niet: ik kocht een ouderwetse koffiemolen en een pakje Sumatra Espresso van Takengon Estate. Een werkelijk fantastische koffieboon die een zachte espresso schenkt die toch vol en licht kruidig van body is. Natuurlijk, Fairtrade & Organic. We zijn in London! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...