dinsdag 4 september 2012

Heropening Luz de Lux: nog beter, nog mooier, nog verleidelijker, nog leuker!

Het paradijs - voor vrouw én man (je vrouwtje mooi en gelukkig, jij ook in de wolken) - bestaat en bevindt zich geografisch gezien in hartje Leuven. Het feit dat deze hemelse plaats zich onder de vleugels van de Sint-Pieterskerk bevindt, staaft alleen maar meer dat het werkelijk om Hét Paradijs gaat. Theologen slaan al jaren (en eeuwen) de bal mis, want die plek heet niet de Tuin van Eden, maar wel degelijk Luz de Lux!

Adem in, adem uit... Veel kleding om uit te kiezen

Geen drama dat je even het noorden kwijt was, tijdens je tocht richting paradijs, want Barbara sloot een kleine twee maanden geleden haar Luz de Lux in de Dirk Boutslaan om de poorten sinds het begin van deze maand opnieuw wagenwijd open te gooien in een prachtig nieuw gerenoveerd pand. Ooit een kleurrijk Mexicaans restaurant, nu een stijlvolle, frisse, lichte, ruime boetiek. 

Een staaltje van Babsies combi-kunst

Zachte loungetonen komen je uit de poorten tegemoet in de erg uitnodigende, gezellige, vintage inkomhal. 
Niet aarzelen, dames, dit.is.het.paradijs. Ja, omdat het er vol hangt met de mooiste silhouetten van de leukste merken, duurder en goedkoper. Denk: Soaked in Luxury, FCUK, Only, Sport Max Code, Fever, Frida, Edith & Ella, By Groth en sinds de heropening ook Selected Femme, Petra (juwelen) ... Help, mijn hart! De lijst is eindeloos.

Need I say more?

En ja, omdat Barbara het heeft begrepen dat shoppen geen helletocht mag zijn, maar dat het iets is wat je belééft. Daarom staan er kaarsen te flikkeren, lonkt een prachtige, ruime lederen zetel in het orangerie-gedeelte, kan er een snoepje gepitst worden en kunnen de mannen terwijl jij je door een bundel prachtige outfits wurmt, genieten van een kopje koffie of een glaasje cava.

Orangerie met tafeltjes, leesvoer en zicht op de paskamers .. voor de mannen
Maar wat dit nu echt de real life versie van de Perfecte Boetiek maakt is Barbara (en haar team), Babsie voor de zotte vrienden. Zij weet als geen ander de verschillende stukken te combineren tot een veelzijdig, fashionable ensemble, tot aan de accessoires toe. Altijd met een brede glimlach, een fikse dosis sympathie en - het is nodig - eerlijkheid. "Neen, afschuwelijk! Pashok in en uit!" kreeg ik enkele keren te horen, waarbij ze dan wel een stapel nieuwe prachtige te-passen-stuks aan kwam geven. Rond, dik, groot, klein, graatmager, gekke vormen, kleine borsten, stevige derrière... Iedereen Diva met Luz de Lux!

Mooie accessoires met oa de vintagejuwelen van Petra Reijrink

Neen, dit is niet overdreven. Neen, dit is geen illusie. Neen, ik word niet gesponsord (daarom zou ik ook heel vriendelijk willen vragen uw stormloop en strooptocht een beetje te spreiden, zodat ik ook kan blijven genieten van dit paradijs). Ja, deze plek bestaat echt: 


Luz de Lux
Parijsstraat 40
3000 Leuven
www.luzdelux.be
016 43 90 51
di-za 10u-18u

En voor na je strooptocht zijn er voldoende leuke terrasjes en bistro's in de buurt.
Breng Babsie zeker mijn lieve groeten over!

1 opmerking:

  1. Waw, klinkt zalig!

    Katrien heeft het al een paar keer gehad over deze winkel en na het lezen van je stuk krijg ik nog meer zin om daar al mijn centen te gaan opsouperen!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...