maandag 7 mei 2012

Moestuin op eigen terras

Bertrand bewaakt de groenteplanten

Ik schreef het al in het tijdschrift Njam!: je kan niet meer zonder eigen moestuin. Geen tuin hebben is geen excuus meer, want zelfs op het kleinste balkon of op de kleinste vensterbank kan je volgens de leidende stemmen tegenwoordig een waardige moes- en kruidentuin aanleggen. 

Ik leef samen met mijn Deeply Loved One. Het zal wel niet echt toevallig zijn, maar hij bracht niet alleen zijn lieve en sexy zelf mee in mijn leven, maar ook zijn bio-minded, moestuinwroetende ouders. Zij zijn eigenlijk zowat de VELT van hun streek. De wortels zo je wilt. En dat aspect, dat stroomt ook door de aders van mijn Deeply Loved One. 

Heel leuk, want ik heb de besmetting te pakken. Er is dat samenleven, maar ook het compacte, interessante boekje "Moestuin in een Pot" dat ik van mijn Schat kreeg. En het ontzettend rozeleuke boek "Zelf Geoogst", natuurlijk van Uitgeverij Snor. Ja, en dat lag daar allemaal maar om aandacht te vragen, ook de Schat. 

En dat begon ook allemaal te kriebelen. Dus nu hebben we op ons terras naast wat fleurige bloemetjes en de obligate kruiden, ook twee groenteplanten. Ik start met courgette en kerstomaatjes. Duimen dat ze het goed zullen doen, zal niet volstaan. Van plantenverzorging ken ik niets, maar er is de Lover met bio-bloed en mijn enthousiaste, vrolijke aanmoedigingen. Voor de planten. 

Ja, ik heb er vertrouwen in. In juli maak ik tomaat-courgette-mozzarella - een klassieker van mijn Loved mams en mij - uit eigen tuin. Euhm, van eigen terras.

3 opmerkingen:

 1. Bertrand ziet er toch zo schattig uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet ik ook eens proberen op mijn terras in Hanoi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lieve: het is een schatje! Soms wel een brombeer.

  @Jef & Lan: Zeker doen. Is het klimaat daar ook niet meer geschikt voor leuke, exotische groenten? Ik kan echter weinig groene-vinger-tips geven. Sorry! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...