zaterdag 12 mei 2012

De remedie: Lac d'Amour van Dominique Persoone

Dat kan toch echt niet meer zijn! Choc-o-Latier Dominique Persoone bezette nu al enkele jaren het Paleis op de Meir - en volgde daarmee andere "grootheden" zoals Napoleon, de prinsen van Oranje en Leopold II - en ik had mijn hooggehakte voet er nog nooit binnen gezet. Ik plan een voettocht naar Compostela om in het reine te komen met deze zonde. 

Heerlijk geurbad, lonkend lekkers en veel blingbling
Dit kan nu toch echt helemaal niet meer zijn!? Ik had in de virtuele wereld al ettelijke keren zitten lachen, huilen, grappen, fantaseren, grollen en troosten met de Yummy BlogSisters, maar in de wereld van vlees en bloed hadden we elkaar nog niet gesproken. We hadden elkaar net zoveel te vertellen! Scherpenheuvel is niet zo ver als Compostela, dus mijn tweede zuiveringstocht zal met wat geluk langs die heilige plaats passeren. 

Beginnen deed ik echter met het leukste: gewoon een date plannen met Yummy Sis 2 (Numero uno was jammer genoeg opgeëist door een opdrachtgever). Niet onbelangrijk: zij kent de weg richting het chocoladepaleis op de Meir blindelings en ze was al lyrisch over Dominiques chocolade.

Na ons koffietje, wijntje, muziekje en veel getater, gebabbel en gelach, trokken we als twee addicts die hun stuff - zwaantjes ofte Lac d'Amour - nodig hadden, richting stadscentrum. Ik had opgevangen dat deze sierlijke chocolaatjes pijn verzachten, LDVD met een zoet laagje overgieten, steken in de maag vervormen tot kriebels, strubbelingen gladstrijken. Kortom, het leek me verdekke een gezond wondermiddel! En ik wist gewoon niet van hun bestaan af! Shame on me!  

The stuff - by Dominique Persoone
Bloeddruk steeg, hartkloppingen leken wel een dubstep beat, lippen vuurrood, pupillen wijd open, blos op de wangen. Neen, niet de zwaantjes hadden dat effect. Het was gewoon de geur, bij het openen van de chocoladehemelpoorten.  Gelukzalig liet ik me onderdompelen, piepten we in het chocoladeatelier, besnuffelden we alle lekkers, graaide ik de meester zijn bejubelde kookboek mee, liet ik me verleiden tot een tequila-shot-anders - 4, please, ik had een dinner date met vier later die avond - en vulden we een voldoende grote dosis Lac d'Amour om het weekend door te komen. Let the shit of life come, we're ready to beat it. 

Bekomen van zoveel emoties met een glaasje wijn - Yummy Sis 2 pronkt met De Buit
Voor therapie, hartzeer, verdriet of gewoon een extra dosis geluk, 1 adres - correctie - 2 adressen, maar slechts 1 man (en zijn team): 

Dominique Persoone

The Chocolate Line
Paleis op de Meir 50
2000 Antwerpen

Simon Stevinplein 19
8000 Brugge

En niet onhandig: alle dagen beschikbaar voor therapiesessies! Geen dank.

4 opmerkingen:

 1. volgende keer loopt er nog een paar hakken mee richting chocoladetherapie, zegt yummy sis 1. Die tequilla chocolatjes moet ik nog altijd ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, zeker doen! Datum, datum, datum!!
  Tequila: mmmmmmmh!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm, het water loopt me hier in de mond! Er gaat niets boven The Chocolate Line!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zei er iemand tequila shots? count me in :-)

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...