dinsdag 27 maart 2012

Buiten leven vs. lenteschoonmaak

The Loved One sprak me laatst tijdens een gezamelijk schoonmaakhalfuurtje over het feit "dat zo'n weer toch wat doet met een mens: zoals de drang tot een groot lenteschoonmaak/klusjesweekend." Het huisje een keer grondig onder handen nemen, leek me wel wat: schilderwerken herdoen, alle kasten uitmesten, ordenen en de gekste hoekjes en kantjes reinigen. Ik snapte wat hij bedoelde, en dus "planden" we het in: "een van de komende weekends...". 

Vager kan bijna niet. Ondertussen klom het kwik nog een beetje meer van 12°C en zon tot 20°C of meer en knallende zon. De goesting tot het stofvrij maken van alles onder ons dak zou dus eigenlijk alleen maar moeten zijn toegenomen. 

Klaar voor een kleurrig lenteontbijt

Om eerlijk te zijn: de goesting is totaal verdwenen. Het huisje in een gewoon voltijdswerkritme proper proberen te houden, is er - gelukkig - nog wel, maar verder dan dat gaat het niet. De goesting om vanaf het wekken tot het slapen te genieten van city view, zon, vogels, passanten en buitenlucht is met volle teugen in de plaats gekomen. 

De stofvlokken voelen zich wel in hun sas onder het bed en hier en daar in een hoek. Ze lijken niet van plan door de voortdurend openstaande ramen weg te waaien. En wij, wij zitten onbekommerd te genieten van frisse - 15°C in de schaduw is echt nog wel chilly, maar profiteren is het kernwoord - ontbijtjes, uitgebreide zonnige brunches, ontspannende apero's bij valavond en feeërieke, smakelijke, eindeloze en terrasverwarmde barbecues. 

Schoonmaken of aanschuiven aan zo'n tafel zoals deze?
Wie denkt er nu in hemelsnaam na zo'n lijst nog aan eventuele stofwolken, schilderwerken of kast-uitkuis-plannen? Nog een Aperol Spritz, iemand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...