donderdag 29 oktober 2009

Makke lammetjes, net even anders

Inspired by:


Lamsvlees heeft een tamelijk specifieke en uitgesproken smaak die ik echt heb moeten leren appreciëren. Nu sta ik een stadium verder: ik ben er dol op. Een eenvoudig stuk gegrild lamskroon kan me in de zevende hemel brengen. Maar soms mag het iets meer zijn. Zoals dit:

Plet een handvol verse oregano en rozemarijn met een teentje look in de mortier. Voeg er 8 ansjovisfilets aan toe. Plet dit alles tot een pasta. Doe er vervolgens het sap van de citroen bij en vul aan met dubbelzoveel olijfolie. Meng goed. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Snij de lamssteaks in blokjes. Schuif op een spies een champion, een blokje vlees, een champion, laurier, vlees, champion ... Vul zo de spiezen met elks 3 tot 4 blokjes vlees. Als ze allemaal klaar zijn, wrijf je ze in met de marinade. Laat even rusten. Bak ze in de (grill)pan, elke zijde zo'n 4 minuten. Lamsvlees moet rosé en zacht zijn. Werk af met de zest van de citroen en eventueel een likje olijfolie.

Ik serveerde dit met rozemarijn-krielaardappeltjes en een gemengde salade met kerstomaatjes.


SAMENVATTING INGREDIENTEN:
een handvol verse oregano en verse rozemarijn (de gedroogde versie kan eventueel ook, als noodplan)
8 ansjovisfilets
1 teentje look
het sap en de zest van 1 citroen
olijfolie
lamssteak in blokjes
spiesjes
(kastanje)paddestoelen
laurier

2 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...