zaterdag 12 juli 2008

Kungfu is my middle name

... moet een gedachte, een hoop zijn waarmee de klunzige Po de Panda mee door het leven gaat. Tot zijn grote verdriet en frustratie blijft het bij een fantasie. Zijn echte leven bestaat dromen over de Fantastic Five (een soort kungfu-collectief bestaande uit de "basismoves" van deze gevechtstechniek: kraanvogel, bidsprinkhaan, tijgerin, aap en adder), met moeite opstaan, noedels serveren die zijn vader de Gans prepareert en enthousiast naïef ratelend door het leven gaan.

Tot op een dag zijn voortkabbelende leventje opgevrolijkt wordt door de festiviteiten rond de keuze van de nieuwe Drakenkrijger. Deze kungfu-strijder bezit volgens de legende en de goden over extreme krachten waarmee de arrogante, omhooggevallen sneeuwtijger die de vallei bedreigt verslagen kan worden. Tot verbazing van iedereen en niet in het minst Po zelf, duidt Master Shifu onze onhandige knuffelbeer aan.

Next morning: Po zal zijn ronde buik, zijn slungelige moves en zijn enthousiast karakter moeten plooien en strekken om naast zijn idolen het strenge regime van een kungfu training te ondergaan.

Dreamworks did it again. Na Shrek en Madagaskar laten ze opnieuw een staaltje van digitaal vernuft los op het bioscooppubliek. En gelukkig ook een staaltje humor overgoten met een sausje van moraal voor jong én oud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...