maandag 2 april 2012

Brunch met een British vintage touch

Op een globale weekendochtend vind je me zelden voor 10 uur alive and kicking in huis. Als je me nodig hebt, haalt bellen of berichtjes sturen geen bal uit. Ik reageer niet. Ik lig immers snorrend en soezelend verstopt in een warboel van heerlijke katoenen lakens, hopend dat het moment dat ik echt niet langer kan blijven liggen en mijn dromen vaarwel moet zeggen nooit komt. Dat moment komt gegarandeerd toch. Af en toe, en tegenwoordig steeds vaker, zelfs nogal energiek om 5 over 10, vergezeld van een portie ideeën en goesting. Goesting om die ideeën in realiteit om te zetten. 

Versgebakken, home made scones
Tja, dat krijg je ervan als je de avond voordien gulzig het ontzettend leuke, inspirerende en aanstekelijke kookboek Het Vintage Tea Party boek van Angel Adoree - die naam alleen al - doorbladert, en nog eens, en nog eens, en nog eens... en nog eens. Kwam daar nog bij dat ik Yummy Blog Sister 1 (of is het 2?) "sprak". Ja, over Angel Adoree en haar boek. En over Yummy's geplande babyborrel-slash-Tea Party  Moest een chatprogramma meer geluid voortbrengen dan de obligate "plong" bij een nieuw bericht, dan zou je denken dat je op een kippenboerderij was. Om maar aan te geven hoe enthousiast en blij vintage, een Tea Party, online contacten en aanstekelijke ideetjes ons maken! 

Chocolade hartjeskrokantjes - klaar om te bakken
Ik sloeg de lakens weg, want ik was klaar voor mijn vliegende de-ochtend-heeft-goud-in-de-mond-start, om al gauw tot de serieuze vaststelling te moeten komen dat ik dus echt niet én kan liggen dromen tussen mijn katoen, én een impressive ontbijt kan fiksen, én dat met een beperkt aanbod van de buurtwinkel. Dekke, nochtans ben ik het type vrouw van "en, en, en". Ik doe zelden aan "of, of, of". Ik heb mijn gulzige momenten, ja. 

Muffins met spek en feta
"En, en, en", dus ik zou op zijn minst een poging wagen. Na een zorgvuldige selectie - ik zag het nogal groots en zou zowat alles uit het boek hebben gemaakt als ik de tijd had gehad, maar je weet.. die beperking... - ging ik voor de onontbeerlijke verse scones, de geroosterde chocoladeharten en de muffins met feta en spek. Natuurlijk verschenen er ook crumbled eggs, versgebakken brood, vers fruitsap en lekker beleg op tafel.


Na deze kleine try-out kon om een uur of 3 de dag beginnen. Heerlijk, weekend! Maar ik broed toch op meer, groter, verscheidener. Je weet wel, "en, en, en, en, en, en, en, en, en, en, en ... en!"

Het Vintage Tea Party boek, Angel Adoree, Fontaine Uitgevers, € 29,95
 

2 opmerkingen:

  1. Nice, very nice ik kijk al uit naar de volgende berichten.

    Je collega-blogster en fan :-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...