Ik ben fan van Rachel Khoo - knappe madam, rode lippen, hoge hakken, vintage stijl, vrolijke lachebek, maar vooral een aanstekelijk kok - en haar "The Little Paris Kitchen". Ik word er blij en vrolijk van. Ik wil mijn Thalys-ticket bestellen en door de regen huppelen. En wie dat laatste bij mij gedaan krijgt, verdient een standbeeld.
Dus ik keek gulzig naar dit:
En kreeg net voordat ik de voordeur uit wilde stappen met mijn gescheurde jeans (jep, down there), antislipsneakers, basic truitje en een zak vol bakgerief en koksoutfit het volgende bericht:
"Er zal deze avond geen les Nagerechten zijn"
Dus stond ik daar in mijn vuil-te-worden outfit, besluiteloos de gang in te staren. Want dat doet een mens als het ritme onverwachts wordt doorbroken anders?
De verwarring duurde maar even, want in vuil-te-worden outfit snelde ik naar de lokale supermarkt en maakte dit:
Poulet au citron et lavande
NODIG
1 kip, in 8 tot 10 stukken verdeeld
flinke snuf grof zout
2 el gedroogde lavendel
4 el olijfolie
4 el lavendelhoning (of gewone honing)
2 takjes tijm
fijngeraspte schil en het sap van 1 citroen
DOEN
Maak de marinade. Stamp de lavendel fijn in een vijzel. Doe hem in een grote kom en voeg er de olijfolie, tijm, honing en citroensap bij. Meng alles goed.
Doe de stukken kip in de grote kom en meng ze goed onder de marinade. Of doe zoals ik (en Rachel blijkbaar) en doe alles in een plastic zak, schud goed en zorg dat de marinade de kip goed bedekt. Leg afgesloten in de koelkast (min. 30 minuten - max. 4 uur)
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kip en de marinade in een braadslede en strooi er een flinke snuf zout over. Rooster de kip 45 minuten; draai ze halverwege om. Controleer of de kip gaar is.
Serveer de kip met het lekkere kookvocht, een groene salade en wat krielaardappelen.
"Et voilà! That's it."
heerlijke tip, en net nu we terug zijn uit parijs... had je dit niet een paar dagen eerder kunnen posten ;-) (btw; resto septime is ook de moeite in paris!)
BeantwoordenVerwijderen:-) Jammer genoeg is haar Petite Cuisine voorlopig gesloten... En moeten we het zelf doen met haar kookboek.
BeantwoordenVerwijderenAha, die onthou ik, want ik wil zeker en vast binnenkort naar Paris!
Merci beaucoup.
de rien ;-)
BeantwoordenVerwijderenfoto's om je alvast wat hongerig te maken kan je op mijn blog zien (http://marcuskookt.blogspot.com)!
benieuwd om te horen wat je ervan vind...