zondag 7 april 2013

WIN WIN WIN Bistronomiegids 2013: de weg naar non fancy, great food! WIN WIN WIN

Loof de heer, want er is een nieuwe uitgave van de Bistronomie-gids 2013! Neen, dit is niet de zoveelste restaurantgids die het wil opnemen tegen kleppers zoals Michelin en Gault Millau. Bistronomie is een merk, een etiket, een eet- en belevingsstijl, een soort verbond. Daar waar de twee eerste referenties zijn voor een gastronomische topkeuken met sterren en punten - en het bijhorende gestreken katoenen tafellinnen, de stropdas en de formaliteit, gaat het bij "het verbond" Bistronomie om "non fancy, great food", dixit medeoprichter Steve Engels.

Ofte, bye bye chichi, welkom complexloze sfeer. Bye, bye  stijfheid, welkom ongedwongenheid. Dat is het "bistro"-gedeelte in de term "bistronomie". Natuurlijk blijft ook de "nomie" van groot belang: dagverse producten, dikwijls terroirproducten en lokale ingrediënten. Schuif je bij een van de restaurantjes aan tafel, dan zul je ook vaak zien dat de wijnkaart gevuld is met natuurlijke, biologische wijnen en dat de chef/sommelier aandacht heeft voor lekkere biertjes. Dat alles voor trouwens nooit meer dan € 45 voor een driegangendiner en € 35 voor een driegangenlunch! Olé!


Dat klinkt voor mij al als muziek in mijn oren. Maar er is meer dat van Bistronomie een sterk label mét inhoud maakt. Zo is er in de uitgave van 2013 flinke aandacht voor food & beerpairing, kun je heel gemakkelijk via de website een reservatie aanvragen bij een van de aangesloten bistronomie-zaken en is er de mobiele website met geolocatie. Typ de url in op je smartphone en de website weet je meteen te zeggen welke lekkere plekken het dichtst bij jouw locatie zijn! Nooit nog slecht eten wanneer je in een minder gekende buurt of stad bent, hoezee!

Betaalbaar, leuk, gezellig tafelen en genieten van producten die veelal uit eigen land komen en die als een schilderij op je bord schitteren: dat is waar genieten van eten om gaat en Bistronomie heeft dat begrepen. De gids is een must have voor iedereen bij wie de ogen twinkelen en de speekselklieren in gang schieten bij het lezen van voorgaande! 

Twinkel, twinkel, want het leuke is dat ik aan 5 lekkerbekken een gids mag weggeven! Graag wel laten weten in welke bistronomie-zaak je dan eens wilt aanschuiven én hoeveel een diner in zo'n zaak maximaal mag kosten. Komaan, dat is niet moeilijk!

Bestel hier Bistronomie 2013 voor amper € 9,95 (+ € 1,95 verzendkosten) 

7 opmerkingen:

 1. Hallo Ruth, na al die fijne bloggersverslagen over Veranda sta ik te popelen om daar te gaan eten! Het is nog op wandelafstand van bij mij thuis ook :-) En dat mag wel 50 euro kosten, met wat lekkere wijn erbij... groetjes Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Ruth,
  Zelf ben ik grote fan van Kamu. Topkwaliteit aan betaalbare prijs. Degustation zou ik graag eens uittesten en men buikje laten vullen aan 60€ incl wijn.
  Groeten
  Philippe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En omdat ik er vorige keer niet bij kon zijn mijn allerliefste lievelingsrestaurant blijft Veranda - hiervoor laat ik mijn spaarvarken langzaam groeien, 50-60 euro.
  Liefs, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Ruth,

  Omdat ik de toppers in mijn hometown nog niet uitgeprobeerd heb, staan die uiteraard bovenaan mijn wishlist, JEF & Vitrine. En aan lekker eten wil ik graag 50€ besteden. En dan nu, fingers crossed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Micheline Delaere8 april 2013 om 20:12

  Hey Ruth,

  het lijkt me sowieso al een zeer handige site!
  Ik zou wel eens bij Resto Henri in Brussel willen gaan eten en heb daar zo'n 40 à 50 euro voor over.

  Groetjes,
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. och, nun ben ik te laat zeker?

  ik will graag eens naar het Casino in Eynatten (Oostkantons) gaan eten. Een 5-gangen-dinwer kost maar 60 EUR.

  en ik hou van dit tijdschrift, dacht ik zal het jou laten weten :-)
  http://www.gatherjournal.com/issue/

  groetjes
  esta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Micheline, Ann, Philippe, Nathalie en Els,

  Mailen jullie me even het adres waarnaar ik de gids kan opsturen, aub?

  ruth@pressforward.be

  Dankje!

  Ciao ciao

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...