zondag 21 april 2013

Poepie-material in vintage bloemenstof!

Vintage bloemenpracht, klaar om verknipt te worden

 't Was dat ik niet verder kon met mijn tweede naaisel, een bloesje. Dat terwijl het ook was dat ik daar erg ongedurig van werd. Dus kwam vriendin S. plots met een boek op de proppen: Zo Geknipt, van ene Sanne en Riet. Het schijnt dat die twee ene's van Leuven zijn, maar ik ben ze nog niet tegen het lijf gelopen. 

Volgens S. zouden S. en R. me vast en zeker bezig kunnen houden. Alweer werd ik geplaagd door kriebelende vinger, al vielen de kriebels redelijk snel weg. Heel leuke en knappe dingen maken S. en R., maar ik vind het meeste een beetje te hippie-achtig-afwijkend van mijn stijl. Ja, ook met andere stofjes in gedachten.


Verkeerde kanten

Niet dat zoiets fout is, hoor. Het is gewoon mijn ding niet om kussens met groen en gele slakken, tote bags met oranje bollen en versiersels voor kinderbestek in vilt neer te gooien hier in huis. Ik zie het graag Scandinavisch warm en strak.

 Al eindig ik jammer genoeg wel altijd bij de bloemen en het roze, as you might have noticed. Een van de dingen uit Zo Geknipt die mijn ding wel waren, trouwens zowel in Scandinavisch licht, strak doch warm als in vrolijke hippiekleurtjes, zijn de zitkussens voor buiten. IJverige bijen maken dan trouwens geen kussen, maar een hele poef. 

Poepie-material
 Ik niet. Ik was al drie uur ijverig bezig geweest aan eerdergenoemd bloesje. Ik ging nu gewoon voor de eenvoud van mijn buitenzitkussen. Niet in een stof met licht en strak patroon, wel in stukken stof die ik uit tweedehands, vintage enkellange rokken knipte - en ja, ik heb nog getwijfeld of ik niet 1 rok heel zou laten voor komende zomer - bedrukt met uitbundige en minder uitbundige bloemen. Oh ja, en met hier en daar ook een veeg roze. Amper voor € 22!

Mijn poepie - en dat van mijn gasten, want ik heb voorlopig 3 exemplaren - zit de komende seizoenen lekker zacht!  

2 opmerkingen:

 1. Schitterende kussens!
  Misschien vind je dat ook leuk:
  http://infopuces.skynetblogs.be/archive/2012/11/05/puces-madame-2013.html#comments
  Dit weekend in Floreffe, in ieder geval een heel mooie stad.

  groetjes
  esta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel!

  geniet van je trip en tot later, funky meid!

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...