donderdag 18 april 2013

Weetjes voor de keukenprins(es)

Wanneer een mens bezig is met food, eten, koken, lekkers, drankjes ... dan zijn er een aantal dingen die je als mens moet weten. Zoals: als je een schotel uit een oven van 220°C neemt zonder ovenwanten, doet dat lelijk pijn. Enkele dagen lang. 

Of, dat je in Japan beter niet meteen na het eten horizontaal gaat liggen. Tenzij je het niet erg vindt, dat volgens de Japanners de kans groot is dat je in een koe zult veranderen.


Of, dat David Hirschkop niet meer welkom is op het jaarlijke pikante-lekkerbekken-festijn National Fiery Food Show in Albuquerque nadat iemand van het smaakpanel een lichte hartaanval kreeg. Hu? Ja, David was de brouwer van de onzettend pikante Dave's Insanity Sauce.

En, dat drankjes in 6 seconden de maag bereiken, terwijl vast voedsel er 15 seconden voor nodig heeft. 

En dat wanneer de sjeik zijn belangrijke gasten wil eren hij hen de ogen uit een gebraden lamskop zal serveren. Jumjum. Ik ga voor de kroon. 


Ook nog dat de eerste blikopener pas in 1855 het licht zag en dat het wel 45 jaar is nadat het blik zelf uitgevonden werd. 

Of, dat Italo Marcioni de geestelijke vader is van het ijshoorntje, dat gigant Nestlé papa is van de instant koffie - jak - en mister Kenneth Wood ons liet kennismaken met de keukenrobot. 

Voila, heb je meteen wat om bij het volgende etentje met een glas in de hand uit te pakken bij de vrienden. Meer van dat vind je in het leuke boekje Cook's Pocket Companion, in ideaal zakformaat om bij het tweede glas nog snel te gaan spieken. 

 

6 opmerkingen:

 1. Leuk, moet ik hebben ;) Waar heb je dit gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :) Een collega had het bij. Ik vraag eens waar hij het vandaan heeft. Anders onze vriend Google eens checken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,ja Googleman weet veel! Heb het ondertussen al besteld via Bol.com ;)
  Merci

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enkele kleine wist-je-datjes voor als het gesprek met de schoonmoeder even stilvalt, zou Bart De Pauw zeggen... ;) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind verschillende boekjes die zo heten, kan je laten weten wie de auteur van dit is? Met een culinaire schoonfamilie is dit een top tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Auteur is Jo Swinnerton, isbn 978-1-862057-90-6, is van de reeks 'the pocket companion series', www.anovabooks.com

  Ook te koop via Amazon.com

  Succes met de weetjes en al de schoonfamilies!

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...