maandag 19 mei 2014

Lasagne, maar nog eens geweldig anders


Spaghetti al ragù, lasagne, ... Een flesje Italiaans rood erbij en ik begin inwendig te spinnen. Het zijn gerechten die voor mij de top zijn van gezelligheid, ongedwongenheid en vertrouwelijkheid. En met tamelijk eenvoudige variaties maak je er een Wow-Wow-supergerecht van. Nog altijd gezellig, nog altijd easy peasy, maar niet meer zo voor de hand liggend en "gewoontjes". Het helpt natuurlijk om een woekerende dragonplant - danku, man op de markt - op het terras te hebben staan. Je krijgt er zelfs een mens met buikgriep mee aan het watertanden. 



NODIG
voor 2 personen, waarvan eentje met (buik)griep
1 kleine aubergine, in schijfjes
350 gram lams- en varkensgehakt
2 uien, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 selderstengels, fijn gesnipperd
3 wortelen, in brunoise
een bakje champignons, in kwartjes
3 takjes verse dragon, de blaadjes
2 blikken tomatenblokjes
1 blik tomatenconcentraat
 een scheut oude balcamicoazijn
een scheut water
paddenstoelenbouillonblokje
peper uit de molen
1 bol mozzarella
Parmigiano, geraspt


DOEN
& scoren
Doe een scheut olijfolie in een grote kookpot. Fruit de selder, ui en knoflook. Voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout. 
Voeg het gehakt en de dragonblaadjes toe en laat goed gaar bakken. Voeg dan de wortelbrunoise toe en roer om. 

Blus met het water en de balsamicoazijn. Voeg het bouillonblokje toe, samen met de tomatenblokjes en -concentraat. Laat een kwartier zachtjes sudderen (hoe langer de saus kan sudderen, hoe geweldiger de smaaksensatie zal zijn). Verwarm ondertussen de oven voor op ongeveer 200°C.

Neem een kleine ovenschotel en giet een scheut olijfolie op de bodem. Bedek de bodem met de aubergineschijfjes.  Overgiet met een laag tomatensaus en bedek met een laag lasagnevellen. 

Herhaal: tomatensaus - lasagnevellen totdat de ovenschotel zo goed als vol zit. Werk de toplaag af met de mozzarella, de parmigiano en enkele blaadjes dragon. Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (of check even de aanbevelingen op de lasagneverpakking).



 

2 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...