donderdag 20 december 2007

La Meglio Gioventù

De film lokte enkele jaren geleden al veel cine- en italofielen richting bioscoopzaal. Ik raakte er nooit: je moest er immers minstens zes uur de tijd voor hebben. Toen DeMorgen de dvd aanbood, was ik wel zo slim om erop te springen. Gevolg: de dvd's stonden eveneens al enkele jaren te verbleken in mijn kast. Opnieuw hetzelfde probleem: wanneer vind ik zes uur kijktijd?

Uiteindelijk blijkt het gewoon een kwestie van beslissen en prioriteiten stellen te zijn, zoals met zoveel. Dus eindelijk zou ik dit pareltje kunnen aanschouwen.

Twee opeenvolgende woensdagen schaarde ik me met Bieke op mijn zetel, zakdoekjes in aanslag, want ik was gewaarschuwd over de impact van het verhaal. En inderdaad, je voelt en leeft mee met elke zenuw, bloedbaan, hersencel, hormoon en stamcel in je lichaam. Je gaat mee in het verhaal, helemaal mee. Je pinkt traantjes weg, je lacht uitgelaten, je bent verbouwereerd, verbaasd en geschokt. Het is een van de mooiste films die ik ooit gezien heb ... en ik wil hem nù opnieuw zien!

2 opmerkingen:

  1. het heeft me weer gepakt, blijft weer hangen en niet alleen den alessio:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh nee, veel meer dan Alessio....! Maar die raakte me toch ook. hihi.

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...