zondag 9 september 2007

de voordelen van het openbaar vervoer

Beeld je in: twee personen op een lukrake avond op weg naar een willekeurige provinciestad in het land. De ene raast met zijn vierwieler over het netwerk van Belgische wegen, de ander hobbelt met het openbaar vervoer over datzelfde netwerk van wegen. Wie van de twee heeft de leukste rit?
Instinctief zou ik zeggen: X in de vierwieler (relaxter, minder kans op onpasselijkheid, rustiger, eigen tempo enz.). Mààr... gisteren bleek dat Y mocht profiteren van de voordelen van het openbaar vervoer, nl. dat het Openbaar is.

En zodoende ontmoette Y er een oude bekende (kennismaking en kortstondig contact dateert van zo'n 13 à 14 jaar geleden, decor: een cm-kamp in de Zwitserse Alpen) en al gauw werden die vele jaren kleurig ingekleurd met belevenissen. En daaruit bleek dat de oude bekende heel wat bekenden van Y ook kende. Er werd dus heel wat gekend!

P.S. Vul in: X=x; Y=Rh; oude bekende= Marieke H.; bekenden= Jef P+Lan+Nick Sch.+Joke J.+Bram-van-geschiedenis+Stijn M.

2 opmerkingen:

  1. Stel je voor... dat die wiskundevraagstukken van vroeger (X en Y vertrekken beide om half zes in Turnhout en hebben als bestemming Leuven, X rijdt... en Y rijdt... etc.) spontaan terug "opduiken". Ik was er om 19.16u, samen met Y en met meer dan wiskunde om over bij te praten. Crederlo è quasi impossibile, ma ti giuro: era un giro divertente!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sì, veramente divertente!

    Vado ancore ripondere su la tua "email", ma non parlo l'italiano così bene che te ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...